Adriyatik'te Yanan Feribot

Yunanistan'dan İtalya'ya doğru yol alırken Adriyatik Denizi'nde, 28 Aralık 2014'te, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkan "Norman Atlantic" adlı feribotta hayatını kaybeden Türk yolcu Havise Savaş'ın cenazesi yarın Türkiye'ye gönderilecek.

AA muhabirinin diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, yangında şu ana kadar hayatını kaybeden tek Türk yolcu olan 50 yaşındaki Havise Savaş'ın naaşının, Türkiye'ye gönderilmek üzere bugün Roma'ya getirildi.

Otopsi işlemleri geçen hafta yapılan ve hemen ardından cenaze iade işlemleri tamamlanan Savaş'ın naaşı, yarın sabah Türk Hava Yollarının tarifeli seferiyle Türkiye'ye gönderilecek.
Bu arada, Havise Savaş'ın nişanlısı ve olaydaki kayıplar arasında geçen Türk yolcu Dr. Hakan Akkaya'ya ise halen ulaşılabilmiş değil. Olay sırasında feribottan bir filikaya bindiği belirtilen Akkaya'dan bir daha haber alınamadı.
Yunanistan'ın Patra kentinden İtalya'nın Ancona kentine giderken, 28 Aralık 2014'te, iç kısımlarında yangın çıkan ANEK Lines'a ait "Norman Atlantic" isimli feribotta 1'i Türk olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetmişti. Olay sırasında feribota yardım etmeye çalışan 2 Arnavut görevli de yaşamını yitirmişti.
Olayı soruşturan Bari Savcılığı, geçen hafta faciadaki kayıp sayısının 18 olabileceğini açıklamıştı.
Kaynak: AA