Yıllardır Sorun Olan Yol Başkan Uysal Tarafından Yapılıyor

Balıkesir’in Burhaniye İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde, Şarköy Yolu olarak bilinen Küçük Sanayi Sitesi Caddesi için çalışmalar başladı.

Yıllardır Sorun Olan Yol Başkan Uysal Tarafından Yapılıyor
Yıllardır ağır tonajlı araçların geçmesinden dolayı bozulan ve sorun teşkil eden yolda yeni bir düzenleme ile sorunun giderilmesi için kollar sıvandı.
Başkan Uysal’ın incelemelerinin ardından Küçük Sanayi Sitesi Caddesi için Burhaniye Belediyesi Proje Dairesi tarafından yeni bir düzenleme yapılarak modellemesi yapılan yol projesi, Fen İşleri Dairesine teslim edildi. Kısa bir süre içinde hazırlıkların tamamlanmasının ardından çalışmaların başlayacağı yol, modern bir görünüme sahip olacak. Yol ağır tonajlı araçlar için de dayanaklı hale gelecek. Projenin uygulanmasının en kısa süre içinde başlayacağını belirten Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal “Burhaniye’mizde en çok kullanılan ana yollarından olan Küçük Sanayi Sitesi Caddesi yolunda yaşanan sıkıntılar malumumuzdu. Bu yol hakkında yeniden bir düzenleme çalışması yaparak Burhaniye vizyonuna uygun modern bir yol yapmayı planlıyoruz. Proje aşaması biten yolda, Fen İşleri Dairemiz uygulama çalışmalarına hazırlıkların ardından başlayacaklar” dedi.

Özellikle esnafın çoğunlukta olduğu cadde hakkında şikâyetlerin sürekli geldiğini belirten Başkan Uysal “Geçtiğimiz günlerde yağmur suyu drenaj hattını yaparak Şarköy’den gelen ve mahallede ciddi sıkıntı yaratan yağmur suyunun kontrol altına alınması adına yapılan alt yapı işlerini başlatmıştık bu işin çok az bir bölümü kaldı. İş makinaları, ağır tonajlı kamyonların bu yolu çok kullanmasından dolayı yapılan yollar sağlıklı olmuyor. Buna çözüm olarak bu yola, asfalt yol yerine kozak taşı döşeyerek daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Ve yapılan refüj çalışmaları ve yeşillendirme çalışmaları ile de daha modern bir görünüm elde edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA