Siyasi İçerikli Konuşması Eleştirilen Gürsel Tekin, Alanı Terk Etti

Muğla'nın Yatağan ilçesinde düzenlenen deve güreşleri festivaline katılan CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yaptığı siyasi içerikli konuşmanın ardından Muğla Valisi Amir Çiçek’in kendisini eleştirmesi üzerine alanı terk etti.

Siyasi İçerikli Konuşması Eleştirilen Gürsel Tekin, Alanı Terk Etti

Muğla’nın Yatağan ilçesinde düzenlenen deve güreşleri festivaline katılan Gürsel Tekin, yaptığı konuşmada Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştirdi.

Tekin konuşmasında, “Aydın ve Muğlalılar demokrasiye ihtilaller yaparak sahip çıktılar. Sayın Başbakan'ın bunu bilmesi lazım. Sayın Başbakan gerekirse ana muhalefetten de hesap sorarız demiş. Bu ne sizin haddinizedir, ne de sizin anlayışınızın haddidir. Hiç kimse CHP'den hesap soracak iradeye sahip değildir” ifadelerini kullandı.

Tekin’in ardından Muğla Valisi Amir Çiçek, yapılan konuşmanın siyasi içerikli olduğunu ve güreş alanında yapılmaması gerektiğini belirterek, “Şenliklerin siyasi alana taşınması hoş değil. Burası her tür düşüncenin, her yerden gelen vatandaşlarımızın bulunduğu bir yer. Bu nedenle biz de burada diyoruz ki, Türkiye'nin Muğla'sı her yerde birdir. Böyle şenliklerimizin siyasi bir alana taşınması hiçbir zaman yerinde değildir diyorum” sözleri ile duruma tepki gösterdi.

Bu konuşma üzerine alanı terk eden ve yaşananları sosyal medyadaki hesabından değerlendiren Gürsel Tekin, "Ben etkinlikte Başbakan Davutoğlu’nun politikalarını eleştiren bir konuşma yaptım. Üstelik nezaket ölçüleri içindeydi konuşmam. Sözlerim üzerine vali anlaşılamaz bir şekilde yorum yaptı. Ben AKP İl Başkanı’nın yorum yapmasını beklerken, topa Vali Amir Çiçek girdi. Kendisine söylenmesi gerekenleri söyledim. Ya Cumhuriyet’in valisi olduklarını bilecekler ve öyle davranacaklar; ya da hadlerini bilecekler. Ana muhalefet partisinin temsilcileri, devletten de validen de iktidardan da icazet almazlar. Valiler kendilerini iktidarın il başkanı yerine koymasınlar. Bu devran illa ki dönecek. Herkes de haddini, hukukunu bilecek” dedi.

Kaynak: İHA