Eskişehir Büyükşehir Belediyesinden Yeni Sosyal Proje

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle, kanserli hastalar için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Neolife Tıp Merkezi birlikte uygulanacak programla, kanser teşhisi konulmuş veya tedaviye devam eden anne-babalar için çocuklarıyla iletişimlerini düzenleyecek, bağlarını kuvvetlendirecek, ücretsiz eğitim ve terapi hizmeti verilecek.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinden Yeni Sosyal Proje

Büyükşehir Belediyesi tarafından konuyla alakalı yapılan açıklamada, Washington Üniversitesi Öğretim üyeleri tarafından geliştirilen ve ABD, Orta ve Doğu Avrupa, Güney Amerika ile Japonya’da başarıyla uygulanan, Bağları Kuvvetlendirme Programının (The Enhancing Connections Programme) Türkiye ayağını gerçekleştirmek üzere Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek sosyal proje için başvuruların, 0222-233 08 08 nolu telefondan yapılabileceği bildirildi.

1 Mayıs 2015 tarihine kadar yapılacak başvurulardan sonra eğitim almak isteyenlerin, kanser teşhisi konulmuş veya tedaviye devam eden anne-babalara, 5-18 yaş çocuklarının zor soruları için eğitim verileceği ifade edildi. 10 hafta sürecek ve 5 seanstan oluşan eğitimlerin, kanserin medikal tedavisini çocuk-ebeveyn ilişkisini iyileştirmeye yardımcı olarak tamamladığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, "Kanıta dayalı bir ebeveyn kanser programı olan ‘Bağları Kuvvetlendiriyoruz’ ebeveyn kanserlerine çocuğun uyumunun kalitesini artırmayı hedefliyor. Program kapsamında kanser tanı veya tedavisi alan ailelerin, “Hastalığı çocuğuma nasıl anlatmalıyım, ne kadar anlatmalıyım; çocuğum beni gördüğünde neler yaşıyor, çocuğumun sorduğu sorulara nasıl cevap vereceğim?” gibi güç sorulara uygun cevaplar bulması, hastalıkla ilgili anne-babanın çocuklarıyla uygun iletişimi kurabilmesi, karşılıklı olarak birbirlerini anlayıp, birbirlerine en iyi şekilde destek olabilmeleri için bir dizi danışmanlık hizmeti veriliyor" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA