Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı Kahraman Açıklaması

Bursa'da Birlik Vakfı'nın iki gün sürecek "Vakıf Meclisi Toplantısı" başladı.

Bir otelde düzenlenen toplantının ilk oturumuna Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı ve eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman başkanlık yaptı.
Kahraman, yaptığı konuşmada, Osmanlı Devleti'nde vakıf kurma geleneğinin çok yaygın olduğunu anımsattı.
Birliğin geçmişinin Osmanlı Devleti zamanlarındaki vakıf kültüründen geldiğine değinen Kahraman, "Milli Türk Talebe Birliği zamanımızda, 1965'de Rasim Kilisli döneminde, milli manevi değerlere ve kültürel manada milliyetçiliğe önem veren bir teşkilat haline geldik" dedi.

Kahraman, birliğin çalışmalarında esas olanın insan olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
"Vakfın çalışmaları, hiçbir dünyevi düşünce olmaksızın, sadece hak rızasını tahsil bakımındandır. 'Şuraya geleyim, şuraya gideyim, o aracım olsun' öyle bir şey olamaz, olmamalıdır. Ne nasipse zaten o gelecek. Kendiliğinden olacak, buna inanıyoruz. Bize ne gelirse, ne olursa, Cenab-ı Hak ne nasip ederse, onda mutlaka bir hayır vardır. 'İnsan hayal ettiği müddetçe yaşar' diye bir laf var ya, hayallerimiz olacak, hedeflerimiz olacak."
Bir gazetenin 2 Ocak 1996 tarihli kupürünü gösteren Kahraman, Refah Partisi'nin (RP) 158 milletvekiliyle seçildikten bir hafta sonra İstanbul'da yaptığı konuşmasını hatırlatarak şöyle devam etti:
"Bendeniz ne demişim, 'RP'nin gözü Çankaya'da, yeni RP Milletvekili İsmail Kahraman, Çankaya'dan 'Hilaltepe' olarak söz etti ve 'Orayı da alacağız' dedi.

'Başbakanlık tamam' dedi.

Bana televizyonda soruyorlar, 'Bugünleri düşünüyor muydunuz?' diye. 'Hayır tabi' dedim. Milli Türk Talebe Birliği'nde biz vazife taksimi yapıyorduk. Erman Bey nerede? İstanbul Üniversitesi rektörümüz Erman Bey, Diyanet İşleri Başkanımız Fahri Demir. Vazifeler bizim, sürü ters döndü. Sakat, topal koyunlar öne geçti, ilanihaye bu olmaz. Diriler zaman içinde geçer ve önü alırlar. Burada yalnız bir eksikliğim olmuş, ben Beştepe diyecekmişim, Hilaltepe demişim. Çok değerli bir insan, bir dünya lideri bugün Türkiye'nin başında. Allah ona nice hizmetler nasip eylesin."
İki gün sürecek toplantının açılışına Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım ile AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel de katıldı.

Kaynak: AA