Arnavutluk'taki Uyuşturucu Operasyonu

Tiran Ağır Suç Mahkemesi, Arnavutluk'ta iki gün önce yapılan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında eski devlet başkanı Enver Hoca'nın torununun da bulunduğu 5 kişi hakkında tutuklu yargılanma kararı verdi.

Mahkeme, Arnavutluk'un eski devlet başkanı Enver Hoca'nın torunu Ermal Hoca'nın yanı sıra, İlir Hüseni, Kastriot İmerit ve Kolombiya vatandaşları Cezar Adolfo Avila (67) ile Walther Moren Juan Moreno (42) hakkında tutuklu yargılama kararı aldı.
Polisin resmi kaynaklarına göre, şüpheliler "uyuşturucu ticareti", "organize suç örgütü kurma", "yasadışı uyuşturucu imalatı veya ticareti'' ve "yasadışı silah ve mühimmat bulundurmak"la suçlanıyor.
Mahkemenin, gözaltına alınan diğer 6 kişi için yarın karar vermesi bekleniyor.
- Olay
Arnavutluk Polisi, 15 Ocak'ta Elbasan kentine 10 kilometre uzaklıktaki Xibrak köyünde, Interpol ve Europol ile "Xibraku" kod adıyla uluslararası bir uyuşturucu operasyonu başlatmış, operasyonda bir uyuşturucu laboratuvarı, 97 kilogram kokain ile yaklaşık 350 bin avro ele geçirilmiş, 11 kişi gözaltına alınmıştı. Arnavutluk polisi, operasyonla uluslararası bir uyuşturucu çetesinin çökertildiğini açıklamıştı.
Kaynak: AA