Yeşilhisar'da İçme Suyu Hattı ve Atık Su Arıtma Tesisinin Açılışı Yapıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeşilhisar ilçesine yapılan içme suyu hattı ve atık su arıtma tesisinin açılışı gerçekleştirildi.

Yeşilhisar Belediyesi önünde düzenlene törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz, Kayseri Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Ender Batukan, diğer davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Özhaseki, burada yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi yasasının yürürlüğe girmesinin ardından Kayseri'nin her yerine daha fazla hizmet götürme imkanı bulduklarını söyledi.

Yeşilhisar ilçesine yatırımların hayırlı olmasını temenni eden Özhaseki, şöyle devam etti:
"Gıcık Tüneli, hepimizi gıcık etmişti. Neredeyse 25 senedir konuşulurdu. Her sene yapımı çok az ilerliyordu. Şimdi Allah'a çok şükür o devirler bitti. Şimdi programa alınıyor, en kısa zamanda bitiriliyor. 70 kilometreden fazla mesafe özellikle son 1 yıl içerisinde çok hızlı bir şekilde bitirildi. Su yaklaşık 10 gündür ilçeye veriliyor. Zaman geçtikçe bu suyun lezzetini almaya başlarsınız. Allah bize burada Erciyes Dağı gibi bir nimet vermiş. Doğrusu bu nimetten biraz habersiz yaşamışız. Etrafına bağlar, bahçeler yaptırmış yeşilliklerinden istifade etmişiz ama onun yeraltında denizler oluşturduğunu bilememişiz. Artık bunu değerlendiriyoruz ve değerlendirmeye devam edeceğiz."
Batukan ise 1991 yılında temeli atılan ve 19 yılda tamamlanan 12 kilometre uzunluğundaki Zamantı Gıcık Tüneli yapımı esnasında su bulunduğunu belirterek, "Saniyede 200 litre çıkan içme suyumuz, Öksüt Mahallemizden başlayarak 70 kilometrelik içme suyu boru hattıyla Yeşilhisar'a kadar ulaşmıştır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışlar gerçekleştirildi.

Kaynak: AA