Muğla'daki Kuvvetli Yağış

Seydikemer'de etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle zarar gören yollar, belediye ekipleri tarafından onarılıyor.

Hafta boyunca etkili olan yağışlarda Eşen Çayı çevresinde bulunan Çukurincir, Bağlıağaç, Dereköy, Çatak, Kayacık mahallelerinde sel ve heyelan nedeniyle zarar gören yollar, Seydikemer Belediyesi ekipleri tarafından temizlenip onarıldı.
Zaman zaman şiddetli rüzgarın da etkili olduğu ilçede yıkılan ağaçlar ile sel sularının taşıdığı ağaç ve tomruk gibi atıkları temizleyerek ulaşıma kapanan yolları açan ekipler, zarar gören köprü ve büzleri de tamir etti.
Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçenin yüksek kesimlerinde yağışın zarar verdiği yollardaki çalışmalarını sürdürüyor.
Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Seydikemer'in 2 bin 28 kilometrekarelik alanı ile Muğla'nın Milas'tan sonra en büyük ilçesi olduğunu, belediye ekiplerinin de özellikle son günlerde iklim ve doğa şartları ile çetin bir mücadeleye girdiğini anlattı.
Hafta boyunca etkili olan yağışlarda belediye ekiplerinin mesai saati gözetmeksizin çalışma yaptığını kaydeden Otgöz, "Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için elimizden geleni yaptık. Yağışların ara vermesiyle de ekiplerimiz zarar gören yollarda çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Kaynak: AA