Ahmet Taşgetiren'den cemaate Charlie Hebdo eleştirisi

Ahmet Taşgetiren, Gülen Cemaati'ne yakın isimlerin Charlie Hebdo sürecindeki tutumunu eleştirerek "Peygamberimiz söz konusu olduğunda bile farklı tavır koyalım gibi bir çaba sergilenmemesini çok dramatik olarak görüyorum." dedi.

Ahmet Taşgetiren'den cemaate Charlie Hebdo eleştirisi
24 TV ekranlarında yayınlanan Yeni Türkiye programında Paris saldırısı ve Türkiye'deki etkileri masaya yatırıldı.

Programda konuşan Ahmet Taşgetiren, Gülen cemaatinin bu süreçteki tutumunu eleştirdi. Taşgetiren, “Camia tabanının bu hadisede, bedduada hatta CHP'ye oy vermekten daha fazla sarsılacağını düşünüyorum.” dedi.

Gülen cemaatinin Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın gözaltına alınmasıyla başlattığı kampanyayı Avrupa'ya taşıdığını söyleyen Taşgetiren, “Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye aleyhtarı olarak aldığı kararda da onların lobi çalışmalarının önemli etkisinin olduğunu düşünüyorum. Oradan yürüye yürüye charlie hebdo işine geldiler. Ona da sahiplendiler. Camianın bazı aktörleri var. Onların tweetlerine baktığınızda Erdoğan nefretinden öte bir Türkiye nefretin ortaya çıktığını görüyorsunuz. Peygamberimiz söz konusu olduğunda bile farklı tavır koyalım gibi bir çaba sergilenmemesini çok dramatik olarak görüyorum.” ifadelerini kullandı.