Uü'de Su Ürünleri İçin Hastalık Teşhis Laboratuvarı Açıldı

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi Su Ürünleri Hastalıkları Ana Bilim Dalı bünyesinde su ürünleri için hastalık teşhis laboratuvarı açıldı.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Veteriner Fakültesi Su Ürünleri Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Soner Altun, laboratuvarın açılışında yaptığı konuşmada, söz konusu laboratuvarın su ürünleri yetiştiricileri, üretici merkez birliği, alabalık yetiştiricileri ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü iş birliğiyle yapılan Ar-Ge projesinin bir ürünü olduğunu belirtti.

Türkiye'nin, sahip olduğu temiz su kaynaklarında özellikle alabalık, çipura ve levrek üretimiyle Avrupa ülkeleri arasında lider konumda bulunduğuna işaret eden Altun, şunları kaydetti:
"Su kaynaklarımızın kaliteli olması, ürettiğimiz su ürünlerinin Avrupa pazarında tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden biridir. Mevcut kaynaklarımızı hem etkin kullanmak hem de kirletmeden, doğa ile dost bir üretim yapmak ülkemiz su ürünleri yetiştiriciliğinin bir numaralı hedefi olmalıdır. Su ürünleri yetiştiriciliğinde önemli olan, hasta popülasyonun tedavisinde ziyade hastalık çıkışının önlenmesidir. Yani koruyucu hekimlikle balıkların sağlıklı kalmasının sağlanmasıdır. Bugün açılışını düzenlediğimiz projemizin çıkış noktasını da buradan almaktayız. Temiz ve kaliteli olan su kaynaklarımızda, sağlıklı ve sürdürülebilir balık üretiminin yapılabilmesi için çaba harcamaktayız."
Daha sonra laboratuvarın açılış kurdelesi kesildi.
Kaynak: AA