Toplanan İmzalar Sağlık Müdürlüğüne Verildi

DİSK Emekli-Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, Sağlıkta Dönüşüm Programı'na daha işin başında karşı çıktıklarını ve neler olabileceğini dile getirdiklerini, ancak hükümetin bu programı savunup, karşı çıkanları da cahillikle suçladığını öne sürdü.

Toplanan İmzalar Sağlık Müdürlüğüne Verildi

Sağlıkta Dönüm Programı'nın adım adım hayata geçirildiğini ve neler olduğunu maddeler halinde sunan Suat Başaraner, “Randevu sisteminden randevu alan her vatandaş 4,5 lira katılım payı ödüyor. İlaç katılım payı, muayene katılım payı, reçete ücreti, tetkik farkı ücreti, erken muayene farkı gibi değişik isimlerle devam ediyor. Özel hastanelerde, devlet hastanelerinde, üniversite hastanelerinde, aile hekimlerinde yapılan tedavinin faturası çalışanlar için eczanelerde, emekliler için ise aylıklarından tahsil ediliyor” dedi.

Başlangıçta devlet ve üniversite hastanelerinde ücretsiz ya da 3 lira olan muayenenin 8 liraya çıktığını, özelde ise 16 lirayı bulduğunu söyleyen Başaraner, şöyle konuştu:
“Hastanelere otelcilik anlayışı getirildi, yataklı tedavilerde, tek kişilik tuvaletsiz özel oda için günlük 60 lira, tuvaletli oda için 90 lira, iki yataklı tuvaletli odalar için ise 45 lira ücret alınıyor. Doktorun yazdığı her bir reçetede üç kalem ilaca kadar eczaneye 3 lira, sonraki her bir kalem ilaç için 1 lira ödüyoruz. Sosyal devletin ölüm fermanı olan uluslararası sermayenin bu programına karşı mücadelemiz devam ediyor. Bu mücadelemiz çerçevesinde parasız, eşit, nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hakkının sağlanması ve cepten ödemelere son verilmesi için, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na hitaben yaptığımız imza kampanyasında topladığımız imzaları Bakana iletmek üzere bugün sağlık müdürlüğüne teslim ediyoruz. Sağlıkta özelleştirme ölüm demektir. Sosyal devleti yok eden tüm düzenlemeler öncelikle yaşlı insanlar olan emeklileri vurmaktadır.”
Kaynak: İHA