Nihat Kazanhan'ın Ölümü

Cizre'deki izinsiz gösteride yaralanıp, kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitiren 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın, polis envanterinde bulunmayan bir plastik fişeğin başına isabet etmesi sonucu öldüğü belirlendi. Yivsiz av tüfeği ile atılan fişeğin, Kobani olayları sırasında bölgede av malzemeleri satan bir iş yerinden yağmalandığı tespit edildi.

Nihat Kazanhan'ın cenazesine Diyarbakır Adli Tıp Kurumunda otopsi yapıldı.
Otopside, Kazanhan'ın 5 santimetre uzunluğundaki plastik bir parçanın başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi. Kazanhan'ın başından çıkarılan plastik parça incelenmek üzere Kriminal Laboratuvarına götürüldü.
Burada yapılan incelemede, plastik parçanın 12 numara av fişekleri içinde bulunan tapalara ait olduğu ve yivsiz av tüfeği ile atıldığı belirlendi. Bu fişeklerin, bölgede avcılarca uzun menzilli av tüfekleriyle hayvanların bayıltılması için sıklıkla kullanıldığı tespit edildi. Merminin yakın mesafeden ateşlendiğinde ölümcül olabileceği bildirildi.

Polis envanterinde bulunmayan bu plastik fişeğin, 6-7 Ekim'deki Kobani olaylarında bölgede av malzemeleri satan bir iş yerinden yağmalandığı belirlendi.
Kobani olayların ardından bu tür tüfek ve malzemelerin terör örgütü yandaşları tarafından bölgede yoğun bir şekilde kullanıldığı belirtildi.
- Polis kurşunuyla vurulduğu iddia edilmişti
Cizre'nin Yafes Mahallesi'ndeki yeni çevre yolu köprüsü yakınlarında, 14 Ocak'ta bir araya gelen terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri yola barikat kurmuş, bölgeye gelen güvenlik güçlerinin dağılmaları yönündeki uyarılarına göstericiler taş, havai fişek, ses bombası ve molotofkokeyli ile karşılık vermişti.
Bunun üzerine havaya uyarı ateşi açan polis, gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etmiş, olaylarda yaralanan Nihat Kazanhan (12) kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti.
Bazı basın yayın organlarında polis kurşunuyla vurulduğu öne sürülen Kazanhan'ın cenazesi 15 Ocak'ta toprağa verilmişti.
Zanlının yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.


Kaynak: AA