AP: “Türkiye’de medyaya yönelik baskı ve sansür var”

Avrupa Parlamentosu, medyada sansür ve baskıya yönelik eleştirilerin yer aldığı ‘Türkiye’de ifade özgürlüğü’ başlıklı bir karar tasarısını 593 vekilin katıldığı oylamada 511 ‘evet’ oyuyla kabul etti.

AP: “Türkiye’de medyaya yönelik baskı ve sansür var”
Avrupa Parlamentosu (AP) 14 Aralık operasyonunun ardından Türkiye’deki basın ve ifade özgürlüğünü eleştiren bir karar tasarısını oyladı.

CNN Türk’te yer alan habere göre, “Türkiye’de ifade özgürlüğü” başlıklı karar tasarısı oylamasına 736 üyeli AP’de 593 vekil katılırken, 511′i “evet”, 11′i “hayır” oyu kullandı. 31 vekil ise kararsız kaldı.

14 Aralık’ta televizyon kanalları ve gazetelere yönelik operasyonların eleştirildiği tasarıda gözaltı ve tutuklamalar da kınanırken, bu durumun “Türkiye’de hukukun üstünlüğüne saygı ve medyanın özgürlüğü konularını sorgulanmasına neden olduğu” belirtildi.

Tasarıda, Ankara’ya sanıklarla ilgili iddialarla ilgili yeterli ve şeffaf bilgi akışının sağlanması ile özgürlükler, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygıyı garanti altına alacak reformlar üzerinde yoğunlaşması çağrısı yapılıyor.