Antalya Belediyesi ağaçları kesmek yerine söktü

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, diğer belediyelere örnek olacak bir davranışta bulunarak kavşak inşaatı yapılacak olan alanda bulunan ağaçları başka bir yere naklettirdi.

Antalya Belediyesi ağaçları kesmek yerine söktü
Antalya Belediyesi ağaçları kesmek yerine söktü
CHP'li Yalova Belediyesi'nin Tonami Meydanı'ndaki kavşak için ağaçları katletmesi Türkiye çapında büyük yankı bulmuştu.

YALOVALI BAŞKAN EKİPMAN YOK DEMİŞTİ


Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman 'Gerekli ekipman yok, mecburen kestik' demişti.

Mevlana Kavşağı'nda bulunan Benjamin türü ağaçlar özel yöntemle sökülerek, bakımları yapıldıktan sonra Anadolu Kavşağı'na yeniden dikildi.

AĞAÇLAR KESİLMEDİ, SÖKÜLDÜ


Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, trafik sorununu rahatlatacak Mevlana Kavşağında Fly-over tipi üst geçiş sistemi çalışmalarını başlattı. Başkan Türel, çalışmalar öncesinde tüm Türkiye'ye örnek olacak bir uygulamaya imza atarak, bölgede bulunan ve zarar görme tehlikesi bulunan ağaçları başka bir alana naklettirdi.

ÖZEL MAKİNELER KULLANILDI


Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Benjamin türü ağaçlar söküm sırasında zarar görmemeleri için önce budandı. Daha sonra özel makineler ile köklerinden sökülen makineler Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne götürülerek gerekli bakımları yapıldı.

AYNI AĞAÇLAR YENİDEN DİKİLDİ

Buradaki işlemlerin ardından ağaçlar Anadolu Kavşağı'nda yeniden dikildi. Türel, işlemin her adımını takip etti. Türel bunu hep yapıyor Belediye başkanlığının 2004 2009 yıllarında 1 milyon ağaç diken Menderes Türel, yeni döneminde 10 milyon ağaç dikeceğini açıklamıştı.

SÖZDE DEĞİL ÖZDE ÇEVRECİYİZ

Sözde değil özde çevreci olduğunu ifade eden Türel, raylı sistem inşaatı sırasında da güzergah üzerinde bulunan portakal ağaçlarını köklerinden söktürerek farklı alanlara diktirmişti.

6 AĞAÇ NAKLEDİLDİ


Mevlana Kavşağı'nda bulunan 6 Benjamin ağacının Anadolu Kavşağı'na nakledildiğini anlatan Türel, “Mevlana Kavşağımızda yakında başlayacak olan proje alanında bulunan 6 tane Benjamin ağacını başka bir yere nakletme ihtiyacı çıktı. Bu kapsamda Otogar Kavşağı'na bu Benjamin ağacımızı naklediyoruz. Ben de nakli ile ilgili çalışmalara bizzat nezaret ediyorum. Böylelikle Antalya'da özellikle çevre hassasiyetinin korunması hususunda da güzel bir örnek davranış koymaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Antalya Belediyesi ağaçları kesmek yerine söktü

Antalya Belediyesi ağaçları kesmek yerine söktü