Yaşar Kemal yoğun bakımda

Edebiyatın usta kalemlerinden yazar Yaşar Kemal, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Yaşar Kemal yoğun bakımda
Yaşar Kemal yoğun bakımda
Yaşar Kemal, öğle saatlerinde solunum güçlüğü ve kalp ritim bozukluğu sebebiyle İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı.

92 yaşındaki Kemal, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Mehmet Akif Karan, ünlü yazarın sağlık durumu ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Durumunun ciddi olduğunun altını çizen Karan, şunları ifade etti:

'Solunum makinesine bağlı tedavisi sürüyor. Öğleden sonra tedavi altına aldık. 5 gündür başka bir hastanenin yoğun bakımında tedavi altındaymış. Bugün gene durumu daha kötüleştiği için yoğum bakım ünitesinde tedavi altına aldık burada. Bilinç kapalı olduğu için solunum cihazına bağlı şu an. Hayati tehlikesi olan bir durum. Fakat dileğimiz tedaviye olumlu cevap vermesi. Zaman uzadıkça olumlu cevap alınması güçleşiyor. Dileğimiz kısa sürede olumlu cevap alabilmek. Yaşının ilerlemiş olmasından hastalıklara karşı vücudun dirençsizliği söz konusu olabilir. Ama önemli olan doğru tedavilerin yapılması. Doğruları yapıp olumlu düşünmeliyiz.'

Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterilen ilk Türk yazar olan Yaşar Kemal, başta İnce Memed olmak üzere, Yer Demir Gök Bakır, Yılanı Öldürseler, Hüyükteki Nar Ağacı, Fırat Suyu Kan Akıyor gibi ununtulmaz romanlara imza attı.