Soma'da Kent Konseyi Kurudu

Soma Kent Konseyi Başkanlığına getirilen Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, mahalle, kadın ve gençlik meclislerinin kurulacağını belirterek "Soma halkının tamamına ulaşarak Soma'nın sorunlarını tamamen çözeceğiz" dedi.

Soma İlçesinde kurulan Kent Konseyi üyeleri, Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Kent Konseyi Başkanlığına Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı, Başkan Yardımcılıklarına Belediye Başkanı Hasan Ergene ve CBÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayla Tekin'in seçildiği ilk toplantıda Soma için üretilebilecek projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda konuşan Kaymakam Atçı, her türlü fikrin ve düşüncenin dile getirilmesi gerektiğini, genel kabul gören ve herkesin istediği projelerin el ele verilerek yapılacağını kaydetti.

Yerel imkanlar ile sorunların çözülmeye çalışılacağını belirten Kaymakam Atçı,"Eğer çözemiyorsak üst makamlardan Valiliğimizden veya Bakanlığımızdan destek isteyerek yapacağız. Bu bir süreçtir. Yapacağımız ya da yapamayacaklarımız olacak. Bunun için çaba göstereceğiz. Bilinçlenmemizi sağlayacağız. İleride kadın meclislerimizi, mahalli ve gençlik kesimlerimizi oluşturacağız. Her türlü talebi burada toplayacak ve burada karar haline getireceğiz. Burada herkes söz sahibi olabilmesi lazım. Bütün Soma'yı burada toplamamız mümkün değil. Her kesimin temsilcisinin burada olması yeterli. Kazadan dolayı Soma'da bir çok projeler hayata geçirildi. Biz bu sorunlarımızı öncelik sırasına koyarsak bir çok konuyu rahatlıkla çözebileceğimize inanıyorum. Soma halkının tamamına ulaşarak Soma'nın sorunlarını tamamen çözeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA