Sgk Telefon Dolandırıcılarına Karşı Vatandaşları Uyardı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Hamit Bal, son dönemde kurumlarının adını vererek bazı şahısların vatandaşları aradıkları ve kişilerden Genel Sağlık Sigortası prim borçlarını silmek için bildirdikleri banka hesabına para yatırmalarını istedikleri, vatandaşlardan haksız menfaat elde etmeye yönelik teşebbüste bulunulduğunu tespit ettiklerini bildirdi.

Bal, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşlara posta yoluyla bildirildiğini kaydetti.

Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının SGK ile anlaşmalı bankalara, PTT şubelerine ve kurumun web sayfası üzerinden kredi kartıyla yapılabildiğini ifade eden Bal, açıklamasında şunlara yer verdi:
''Zorunlu Genel Sağlık Sigortası tescil ve prim borcu durumunu öğrenmek isteyen vatandaşlarımız kurumumuzun internet adresinden kimlik bilgileriyle sorgulama yapabilmektedir. Kurumumuz tarafından hiçbir vatandaşımız 'Genel sağlık sigortası borcunuz var. Verilen hesaba borcunuzu yatırınız' gibi ifadeler kullanılarak aranmamaktadır. Vatandaşlarımızın bu tarz bir yaklaşım içerisinde olan şahıslara hiçbir şekilde itibar etmemelerini ve bu şahısların verdikleri banka hesabına herhangi bir para yatırmamalarını önemle duyururuz.''
Bal, öte yandan Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının yapılandırılması için son başvuru tarihinin 30 Nisan 2015 olduğunu hatırlatarak, gelir testi işlemlerini yaptırmayan vatandaşların en kısa sürede gelir testi işlemleri için ikamet ettikleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ya da SGK'ya başvurmaları gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA