Kozaklı'nın 50 Yıllık Kanalizasyon Sistemi Yenilenecek

Kozaklı ilçesinin yaklaşık 50 yıl önce döşenen kanalizasyon sistemi yenilenecek.

Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1954 yılında kurulan ilçede, bugüne kadar ciddi altyapı çalışmasının olmadığını söyledi.

İlçenin kanalizasyon sisteminin yenilenmesi kapsamında hazırladıkları projenin ihalesinin 30 Aralık 2014'te gerçekleştirildiğini belirten Güven, Nisan ayında da yapım ihalesinin gerçekleştirilerek çalışmalara başlanılacağını kaydetti.

Projenin İller Bankası'ndan onaylandığını ve çalışmaların devamında da atık su artıma tesisinin kurulacağını ifade eden Güven, "ilçemizdeki kanalizasyon hattı yaklaşık 50 yıllık ve artık ömrü bitmiş durumda. Yıllar içerisinde zaman zaman lokal yenilemeler ve müdahaleler olmuş ama bunlar yetersiz. Biz köklü bir çözüme ulaşmak için şehir kanalizasyon hattının tamamını yenilemeye karar verdik ve ihaleye çıktık. Çalışmaları tamamlandığında ilçemize uzun yıllar yetebilecek bir kanalizasyon alt yapısına sahip olacağız. 12 milyon lira tutarındaki projenin içinde var olan atık su arıtma tesisini de yapacağız. Yani aşama aşama Kozaklı'nın alt yapısını yenileceğiz" diye konuştu.

İçme suyu şebekesinin de çok eski olduğunu ve onu da yenilemek için proje hazırladıklarını kaydeden Güven, "İlçemizin içme suyu şebekesi de çok eski. Suyu konutlara ulaşımını sağlayan borular da yoğun oranda asbest var. Vatandaşlarımıza temiz ve sağlıklı su sağlamak için yaklaşık 100 kilometrelik içme suyu hattını da yenileyeceği" dedi.

Kaynak: AA