İlker Başbuğ: O kamyonu kozmik oda için çevirdiler

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, “Dönemimde TSK’ya karşı yapılan oyunlar tepe noktasına çıktı. 2009’da bulunan mühimmatla ilgili ‘benim askerim bunu yapmaz’ demiştim. Kim gömdü, polis gömdü. Şimdi ortaya çıktı. Ayaklarına dolandı” dedi.

İlker Başbuğ: O kamyonu kozmik oda için çevirdiler
İlker Başbuğ: O kamyonu kozmik oda için çevirdiler
Eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral İlker Başbuğ, “Özellikle genelkurmay başkanlığı yaptığım dönemde Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı yapılan oyunlar tepe noktasına çıktı. Öyle ki Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) yapmak istediklerimizi yapamadık. Özellikle de ikinci. yılımda orduyu daha iyi hale getirmek için projelerimiz vardı ama yapamadık. Hainler zamanımızı çaldı ama bugün şunun için mutluyum, dediğimiz her şey çıktı” dedi.

Başbuğ, “Bir Düşünce Grubu” tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Balyoz ve Ergenekon soruşturmalarıyla TSK'ya bir oyun oynandığını ileri sürerek “Evet bir oyun oynandı. Zaten şimdi de her şey dökülüyor. Her gün bir şey duyuyorsunuz. Her gün yapılan oyunun ne kadar çirkin ve ahlaksız olduğu ortaya çıkıyor. Hele bir de bu ahlaksızlıkları yapanların kalkıp da kendilerini daha iyi Müslüman diye tanıtmaları çok sahtekarlık. Sadece şunu söyleyeceğim, yapanların ayaklarına dolandı” diye konuştu.

Mühimmatı polis gömdü

Başbuğ, o dönem toprak altından çıkan cephaneliklerin bazı polisler tarafından gömüldüğünü söylediğini hatırlatarak”2009'da bunu söyledik. Bugün Hanefi Avcı vesaire diyor ki (Gömenler bulanlardı)” dedi.

İşkenceler PKK'yı güçlendirdi


Konuşmasında karşılıklı anlayış ve empatinin önemli olduğunu da vurgulayan Başbuğ, PKK'nın empati kurulmayarak yapılan yanlışlarla güçlendiğini söyledi. Böşbuğ, “Toplumun karşılıklı olarak birbirini anlaması çok önemli. Yapılan hatalardan birisi de bu empati kurmamak. Türkiye'de hatalar yapıldı. 80'li yıllarda Diyarbakır Cezaevi'nde yapılan yanlışlıkların PKK'nın güçlenmesinde ne kadar önemli rol oynadığını görüyorsunuz. Keşke o zaman bu hatalar yapılmasaydı' dedi.

O KAMYONU KOZMİK ODA İÇİN ÇEVİRDİLER

Başbuğ, siyasetçilere suikast iddialarının doğru olmadığını, arama yapılan kozmik odaya girilmesine kendisinin izin verdiğini söyledi. Başbuğ, şunları anlattı: “Kozmik odadan sonra mühimmat yüklü kamyon olayı var tam bir rezalet. Polisler kamyonu emniyete çektiler ondan sonra askeri makamlara bilgi verdiler. Halbuki askerle olması gerekiyor. Siyasetçilere suikast ihbarındaki 2 albayımızı ben görevlendirdim. Fakat arkadaşımız öyle bir yerde oturuyor ki siyasetçiler var. Bunu yapanların amacı özel kuvvetlere girmek. Amaçları bu ve bir fırsat yakaladılar. İddiada ismi geçen siyasetçi geçtiğimiz günlerde'ben de bu olayda kullanıldım' dedi. Allah her zaman büyük. ”