Eyüp Belediyesi'nden 'Vuslat Yolculuğu'

Eyüp Belediyesi, manevi coğrafyanın iki kadim başkenti İstanbul ve Konya'nın Yüksek Hızlı Trenle birbirine bağlanmasının ardından bölge halkına yönelik "Vuslat Yolculuğu" başlattı.

Eyüp Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçe sakinleri, Türkiye'nin en hızlı kültür gezisinde Mevlana ile buluşacak.
Yüksek Hızlı Trenle bu manevi yolculuğa çıkmak isteyenler bugünden itibaren Beyaz Masa birimine başvuruda bulunabilecek ve 1 Mart 2015'ten itibaren Konya'ya "Vuslat Yolculuğu"na çıkacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, İstanbul'un manevi fatihi Eyüp Sultan Hazretleri ve yürekleri fetheden Mevlana Celaleddin Rumi'nin kabrine ulaşmanın artık çok daha kolay olduğunu bildirdi.
Anadolu Selçuklu Devleti'nin kadim başkenti Konya'nın, Osmanlı Devleti'nin kadim başkenti İstanbul'a bağlanmasıyla iki medeniyetin vuslatının sona erdiğini belirten Aydın, "Biz de 7'den 70'e Eyüp'te yaşayan tüm vatandaşlarımızı manevi iklimde buluşturarak, vuslat yolculuğunu başlatıyoruz. Eyüp halkına yönelik farkındalık uyandırıcı kültürel çalışmalarla vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Kültür gezisine katılmak isteyenler, 1 Mart 2015'ten itibaren Yüksek Hızlı Trenle Konya yolculuğuna çıkacak.
Kaynak: AA