Eğitime Yüzde Yüz Destek Projesi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bizim petrolümüz yok, doğalgazımız yok başka pek çok ülkenin sahip olduğu imkanlardan ve kaynaklardan belki mahrumuz ama insan sermayemiz, beşeri sermayemiz hamdolsun bizi bu günlere getirdi ve yarınlara taşıyor" dedi.

Bakan Avcı, Eğitime Yüzde Yüz Destek Projesi kapsamında, hayırseverler için Ankara Valiliği tarafından düzenlenen vefa ve şükran yemeğinde hayırseverlere, öğrenci, öğretmen, veliler ve kendisinden önce görev yapan Milli Eğitim Bakanları adına teşekkür etti.
Türk kültüründe, "Sadaka-i Cariye" diye bir kavram bulunduğunu, bunun sürüp giden, ardı arkası kesilmeyen iyilikler anlamına geldiğini ifade eden Avcı, özellikle eğitim konusunda yapılan bağışların tam da bu anlama geldiğini söyledi.

Bağışlarla yapılan dersliklerin hayırseverlerin iyiliklerini gelecek kuşaklara taşıdığını dile getiren Avcı, "Buralarda eğitim gören öğrenciler, her sabah okula geldiklerinde, kitaplarını açtıklarında, defterlerini açtıklarında, defterlerine bir harf yazdıklarında, sizin de amel defterinize binlerce harf yazılıyor. Çok samimi olarak söylüyorum: sizlere imreniyorum. Böyle güzel bir hizmete vesile olduğunuz için böyle güzel eserler ürettiğiniz için sizlere imreniyorum ve sizlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Elinde yazılı bir metin bulunduğunu ancak bunu okumak istemediğini söyleyen Avcı, "Çünkü, çorba ile aranıza daha fazla girmek istemiyorum" dedi.

Cumhuriyet tarihi boyunca, devletin eğitim alanında çok büyük başarılara imza attığına işaret eden Avcı, şunları belirtti:
"Bizim petrolümüz yok, doğalgazımız yok başka pek çok ülkenin sahip olduğu imkanlardan ve kaynaklardan belki mahrumuz ama insan sermayemiz, beşeri sermayemiz hamdolsun bizi bu günlere getirdi ve yarınlara taşıyor. Siz işte bu sermayeye, bu asıl sermayeye, bu büyük zenginliğimize yaptığınız katkılarla gerçekten vatana ve millete büyük hizmette bulunuyorsunuz."
Ankara'da 31 bin 134 derslikte, 956 bin 558 öğrencinin eğitim gördüğünü bildiren Avcı, 31 bin 134 dersliğin, 2 bin 579'unu hayırseverlere borçlu olduklarını söyledi.

Hayırseverlere tekrar teşekkür eden Avcı, "Çorbayla aramızda bir takdim töreni var. Onu da yapıp sonra afiyet olsun diyeceğiz" dedi.

Bakan Avcı, daha sonra hayırseverlere katkıda bulundukları okulların fotoğraflarının yer aldığı tabloları takdim etti.
Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar da yaptığı konuşmada, bazı insanların gittikleri her yerde hürmet ve saygı gördüklerini bu insanların toplumu ve milletini düşünenler olduğunu ifade etti.

Hayırseverlerin cehaletin ilimle ortadan kaldırılmasına hizmet edecek güzel eğitim tesisleri kazandırdıklarını dile getiren Kılıçlar, Ankara'yı geleceğe hazırlamak için her kurumun üzerine düşen sorumluluğun farkında olarak elinden geleni yaptığını anlattı. Kılıçlar, bunu yaparken modern eğitim mekanları hazırlamaya gayret ettiklerini kaydetti.

Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt da okulların tadilatı tamiratı ve çevre düzenlemesinde katkıda bulunanlara teşekkür etti.
Yemeğe, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ve diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: AA