Uzuntarla Doğal Yaşam Parkı’nın Çevresi Çitlerle Çevrilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak olan Uzuntarla Doğal Yaşam parkı çevre çiti yapımı ihalesi Büyükşehir Hizmet binasında gerçekleştirildi.

Uzuntarla Doğal Yaşam Parkı’nın Çevresi Çitlerle Çevrilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hizmet binasında gerçekleştirilen ihaleye 17 firma teklif verdi. En yüksek teklif 817 bin 100 TL ile Altuğ İnşaat tarafından,en düşük teklif ise 353 bin 100 TL ile Nida Peyzaj tarafından verildi.

İhale sonucu komisyon değerlendirmesinden sonra açıklanacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartepe Uzuntarla mevkiine yapılacak olan Doğal Yaşam Parkı çevresi çitlerle çevriliyor. 1 milyon 870 bin metrekarelik alana yapılacak olan Park gerçekleştirilen ihale sonucunda çitler ile çevrilecek. Doğal Yaşam Parkı’nın çevresi 21 bin metrekare galvanizli örgü teli ,57 bin 500 metre gergi teli ve 8300 metre jiletli tel ile sarılacak.

Avrupa'nın en büyük doğal yaşam alanı sloganıyla yola çıkılan parkta kutuplardan Afrika'nın çöllerine ve tropikal iklimlere kadar birçok bölgede yaşayan hayvanlar olacak. Kutup ayısı, zürafa, gergedan, timsah, aslan, Anadolu Kartalı, yabani kuşlar ve çita gibi hayvanlar bunlardan sadece bazıları.

Çocukların hayvanlarla içli dışlı olabileceği ortamlar oluşturulacak. Ördek, kaz ve kuzu gibi hayvanlarla oluşturulacak olan Çocuk Hayvanat Bahçesi'nde çocukların korkmadan oynayabileceği evcil hayvanlar olacak.
Kaynak: İHA