Resim Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencilere Hediye

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Mardin İl Müdürlüğü'nce Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteği ile ilkokul ve ortaokul düzeyinde düzenlenen resim yarışmasına çok sayıda öğrenci eserleriyle birlikte katıldı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda dereceye giren öğrencilerin hediyeleri DEDAŞ Mardin İl Müdürlüğü' nde düzenlenen törenle verildi.

Törende konuşan Mardin İl Milli Eğitim Müdür Vekili Vasi Ete, hayatın temel kaynağı olan eğitim ile işbirliği içerisinde böyle bir etkinlik düzenleyen DEDAŞ'ın doğru bir tespitle doğru bir yerden başladığını kaydetti.

Öğrenci düzeyinde bu bilinçlenmenin sağlanmasının önemli olduğunu aktaran Ete, şöyle konuştu:
"Bu 25- 30 yıllık bir alışkanlık haline gelmiş olan ne yazık ki bölgemizde neredeyse kangrenleşen bir sorun. Bunun bir anlayış değişikliğine gitmesi lazım. Bu anlayış değişikliğinin olması için de elbete ki kurumların işbirliği içerisinde beraber yapması lazım. Milli eğitim işin bir ucundan tutuyorsa, gazeteciler işin bir ucundan tutuyorsa, Diyanet bir yerinden tutacaksa kurumlar birlikte hareket etmesiyle biz bölgedeki bu enerji tüketimine bakış açısını değiştirmemiz gerekiyor."
DEDAŞ İl Müdürü Tekin Türk ise, kendilerini böyle bir etkinlikte yalnız bırakmadıkları için öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür etti.
Enerji verimliliği bilincini toplumun tamamına aşılanması gerektiğini anlatan Türk, "Resimlerden de görüleceği üzere genç beyinlerimiz çok güzel bir şekilde ısrafı resim haline getirmişler. Bu düşüncelerini bundan sonraki süreçte öncelikli olarak kendi ailelerine, sonra topluma, daha sonra da toplumun geneline elektrik tüketiminin israf edilmeden tüketilmesi gerektiğini anlatacakları inancındayız. Enerji verimliliği bilincini toplumun tamamına aşılamamız gerektiği kanaatindeyiz. Bütün katılımcılara teşekkür ederim."
DEDAŞ Mardin Koordinatörü Osman Hondu da, israf her şeyde olduğu gibi enerjide de en büyük yanlış olduğunu kaydetti.

Dinen de ısrafin haram olduğunu belirten Hondu,"O bakımdan kendi iç dünyalarındaki güzellikleri yansıttıkları bu şeyler resimde, kağıtta kalmaz. Gerçek hayatta da enerjiyi düzgün, israf etmeden kullanma açısında hep ilerleyerek arkadaşlarına, çevrelerine bunu yayarlar" dedi.

Konuşmaların ardından törene katılanlar, resim yarışmasında birinci olan Kabala Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Ayşenur Demir ve öğretmenine tablet bilgisayar, ikinci olan Mazıdağı Balpınar Ortaokulu Öğrencisi Gülcan Erdin'e bisiklet, resim öğretmeni olmadığı halde üçüncü olan Artuklu Noter Cevdet Altın İlkokul öğrencisi Sercan Can'a da eşofman takımı ve ayakkabı hediye edildi.
Kaynak: AA