'Paşa Paşa” Kapalı Gişe Oynadı

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen “Feraizcizade Mehmet Şakir Oyun Yazma Yarışması”nda ikincilik ödülü kazanan tiyatro oyunu “Paşa Paşa Tiyatro" Bursalılar tarafından ayakta alkışlandı.

'Paşa Paşa” Kapalı Gişe Oynadı

Osmangazi Belediyesi’nin, ilkini 2012 yılında düzenlediği geleneksel “Feraizcizade Mehmet Şakir Oyun Yazma Yarışması”, Türk Tiyatrosu’na eşsiz eserler kazandırıyor. Türk edebiyatına gönül vermiş insanlara fırsat tanımak aynı zamanda edebiyat ve sanat tarihimize yepyeni eserler kazandırmayı hedefleyen yarışmada ikinci olan, Gökhan Eraslan’ın yazdığı ‘Paşa Paşa Tiyatro Yahut Ahmet Vefik Paşa’ isimli oyun, sahnelendiği Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu’nda kapalı gişe oynadı.

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun, 2014-2015 tiyatro sezonunda sahnelemeye başlanan oyun, 6 günde 2 bin 200 Bursalı tiyatro sever tarafından büyük bir keyifle izlendi. Oyunun yazarı Gökhan Eraslan, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu’nda yönetmen Mutlu Güney tarafından sahnelenen ve 52 kişilik bir ekibin yer aldığı Paşa Paşa Tiyatro’nun gördüğü ilginin kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Ferizcizade Mehmet Şakir Oyun Yazma Yarışması, tiyatroya değerli eserler kazandırmak ve yeni oyun yazarlarının yetişmesine destek olmak maksadıyla düzenlenmiş bir yarışma. Sanat alanında elde edilen başarılar, aynı zamanda bir toplumun gelişmişlik seviyesinin de bir göstergesidir. Osmangazi Belediyesi olarak her yıl düzenlediğimiz Mevlana Şiir Yarışması, Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması gibi yarışmalarla sanata olan desteğimizi sürdürüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA