Pakistan'da 7 Terör Hükümlüsü İdam Edildi

Pakistan'da daha önce askıya alınan idam cezasının bir okula düzenlenen ve 150 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıdan sonra tekrar yürürlüğe konulmasıyla ülkede idam edilenlerin sayısı 17'ye yükseldi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Leşkeri Cangvi terör örgütüyle bağlantılı olduğu tespit edilen ve Şiilere yönelik saldırılardan suçlu bulunarak idam cezasına çarptırılan dört mahkum Sukkur ve Karaçi kentinde, 2003 yılında eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref'e yönelik saldırıdan suçlu bulunan iki terör zanlısı da Faysalabad şehrinde idam edildi.
Ayrıca, 2002 yılında Karaçi kentindeki ABD konsolosluğuna düzenlenen saldırıdan sorumlu tutularak idam cezası verilen bir mahkumun cezasının da Ravalpindi şehrinde infaz edildiği öğrenildi.
Pakistan Talibanı militanlarının 16 Aralık'ta Peşaver kentinde bir okula düzenlediği saldırıda 134'ü çocuk, 150 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırının ardından ülkede askıya alınan idam cezasının tekrar uygulamaya girmiş, bunun ardından 10 terör hükümlüsü idam edilmişti.
Kaynak: AA