Karatay, Gevaş İlçesiyle Kareş Şehir Oluyor

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Van'ın Gevaş Belediyesi ile kardeş şehir sözleşmesi imzalama kararı aldıklarını belirtti.

Hançerli, yaptığı açıklamada, barış ve kardeşliğin geliştirilmesi için iki şehir arasındaki sosyal, kültürel ve tarihi bağların benzerliğinden hareket ederek birlik ve beraberlik içinde ortak bir kültür oluşturmak, yerel yönetimleri geliştirmek, bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasının sağlanması, barış ve kardeşliğin geliştirilmesinin planlandığını ifade etti.

Karatay Belediye Meclisi'nin 2015 yılı ilk meclisinde alınan karar gereğince kardeş şehir sözleşmesinin imzalanacağını dile getiren Hançerli, şunları kaydetti:
"İki şehir arasındaki sosyal, kültürel ve ticari alışverişte bulunabilmesi amacı ile Karatay Belediyesi ve Gevaş Belediyesi arasında kardeş şehir sözleşmesi imzalama kararı alındı. Belediyeler arasında gerçekleşecek kardeş şehir sözleşmesi her iki şehir için pek çok alanda önemli gelişmelere altyapı hazırlayacak. Eski çağlardan beri yoğun bir yerleşim alanı olan Gevaş, bugün de doğal ve tarihi güzellikleri ile verimli bir vadi boyunca uzanmaktadır. Tarihi dokusu ve kültürel yapısı ile Gevaş'ın 20 kilometre batısında yer alan ünlü Akdamar Adası'nın da önemli bir merkezdir."

Kaynak: AA