Bilinçli Anneler Okulu Projesi

Bilinçli Anneler Okulu projesi, S Konsept Akademi’nin Nişantaşı Şubesinde düzenlenen bir kokteyl ile kamuoyuna tanıtıldı.


Geceye, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Toktekin, işadamları, tiyatro sanatçısı ve oyuncu Betül Arım ve vakıf ve dernek temsilcileri katıldı.

Ataşehir ve Beşiktaş Belediye Başkanlarının da mesajlarıyla katıldığı geceye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da telgraf göndererek projeye destek verdiğini belirtti.

Yaklaşık 80 kişinin buluştuğu gece S Konsept Akademi’nin kurucusu Soner Koşan’ın projeyi tanıtmasıyla başladı.

İstanbul’un 7 ilçesinde yürütülen Bilinçli Anneler Okulu Şişli ilçesinde Şişli Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla yürütülüyor. Proje ile 0-15 yaş grubu çocukların annelerine uzman pedagog ve psikologlar öncülüğünde okullarda eğitim veriliyor. Aynı zamanda maddi durumu yetersiz dezavantajlı öğrenci ve ailelerine de ücretsiz terapi ve danışmanlıklar verilerek çocuk gelişimini etkileyen tüm evrelere katkı sağlanıyor.

Soner Koşan, Bilinçli Anneler Okulu projesi ile 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren 12 binden fazla anneye ulaşmanın mutluluğunu taşıdığını ifade ederek, “Bu proje ile doğru bilinen birçok yanlış öğretiliyor. Annelerimiz çocuklarıyla yaşadıkları güncel ve kronik sorunlarını okullarda verdiğimiz eğitimler sonunda uzmanlara sorarak çözebiliyorlar. Verdiğimiz eğitimlerle artık annelerimiz çocuklarıyla daha sağlıklı iletişim kurabiliyorlar” dedi.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü konuşmasında, “Anne ve çocuk toplumun temel yapı taşıdır. En kutsal varlıklarımız olan çocuklarımızla ilgili eğitim veren ve annelere farkındalık kazandıran bu tür sosyal sorumluluk projeleri çok önemlidir. Şişli Belediyesi olarak Bilinçli Anneler Okulu projesini ilçemizde uygulamaktan çok mutluyuz. Soner Bey sayesinde gelecek nesilleri yetiştirecek olan Şişlili Anneler artık daha bilinçli oluyor” dedi.

Bilinçli Anneler Okulu 2015-2016 eğitim öğretim yılında İstanbul’un 39 ilçesindeki annelere ulaşmayı hedefliyor.
Kaynak: İHA