'Av Turizmiyle Domuzların Zararı Engelleniyor'

Aydın'da kış turizm faaliyetleri kapsamında hayata geçirilen sürek avı organizasyonlarıyla turizme katkı sağlanmasının yanı sıra yaban domuzlarının tarım alanlarına zararlarının azaltılmaya çalışıldığı bildirildi.

Aydın Orman ve Su İşleri Müdürü Nihat Andaç, yazılı açıklamasında, av turizmi kapsamında düzenlenen organizasyonlara özellikle Alman uyruklu avcıların büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.

Didim Devlet Avlağı'nda düzenlenen sürek avı etkinliğinde yabancı avcıların yaban hayatı zenginliği ve coğrafi yapıya hayran kaldıklarını aktaran Andaç, bir yandan turizme katkı sağlanırken diğer yandan yaban domuzu zararının engellendiğini belirtti.

Andaç, yabancı avcıların vurduğu yaban domuzları karşılığında tahsil edilen paranın da devlete kaynak olarak aktarıldığına işaret ederek, şunları kaydetti:
"Domuz popülasyonunda büyük artışın gözlendiği Aydın'da sürek avı organizasyonları düzenleyerek çiftçinin zararını en aza indirmeye çalışıyoruz. İlimize son gelen 7 Alman avcının vurduğu 11 domuz karşılığında 3 bin 250 lira tahsil edildi. Bu sayede hem domuz mücadelesinde etkinlik sağlarken hem de vurulan domuzların karşılığı olarak devlete kaynak aktarıyoruz."

Kaynak: AA