Ak Parti Çankırı Milletvekili Filiz Açıklaması

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Türk-Japon ortaklığıyla Çankırı'da inşa edilen fabrikada üretilen lastiklerin yüzde 80'inin ihraç edileceğini ve bu yatırımın, cari açığın kapanmasında önemli rol oynayacağını söyledi.

Ak Parti Çankırı Milletvekili Filiz Açıklaması

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Çankırı'ya kurulan ve "Türkiye'nin en hızlı kurulan OSB'si" unvanını kazanan Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki çalışmaların, kış şartlarına rağmen hızla devam ettiğini belirtti.

OSB için şu ana kadar 100 milyon liranın üzerinde para harcandığını ve basınç merkezi için 5 milyon liralık bir kaynak sağlandığını açıklayan Milletvekili Filiz, "Çankırı gerçekten birçok konuda lokomotif görevi görüyor. Türkiye'deki bir çok sorunun çözümünü biz gerçekleştiriyor ve örnek oluyoruz. Yakınkent OSB'nin doğal gaz basınç istasyonu sorununu da çözdük. Parası bakanlıktan alınacak" ifadelerini kullandı. Yakınkent OSB'ye kurulacak olan lastik fabrikasının, Türkiye'nin cari açığını kapatma konusunda büyük rol oynayacağını vurgulayan Filiz, "Lastik fabrikasında üretilecek lastiklerin yüzde 80'i yurt dışına satılacak. Özellikle Ortadoğu'da kullanılacak lastikler Türkiye'den yani bu fabrikadan gidecek. Lastiklerin büyük bölümünün ihraç edilmesi, cari açığın kapanmasına da önemli katkı sağlayacak" diye konuştu.

Filiz, fabrikada önümüzdeki aylarda deneme üretimi yapılacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA