Yurt Öğrencilerinin Barınma Sorunu

Mardin'de Kredi Yurtlar Kurumunda (KYK) kalan kız öğrenciler, kaldıkları yurtlardaki sıkıntıları ve yeni yapılacak yarı özel devlet yurdu için talep edilen ücreti protesto etti.

Mardin Valiliği önünde bir araya gelen öğrenciler adına açıklama yapan Dilan Işık, bir 2 yıldır yeni yurt gelecek ümidi ile oyalandıklarını, şuan yurtlarda ki yer sıkıntısı nedeniyle bir çok problem yaşadıklarını ileri sürdü.
İkinci dönem başlangıcında yeni kız yurduna taşınacağı bilgisini aldıklarını, yarı özel olması nedeniyle fiyatların bir miktar daha fazla olduğunu belirten Işık, şunları söyledi:
"Şuan konakladığımız yurt için ödediğimiz 120 liradan 30 lira daha fazla olacağını bekliyorduk. Fakat yapılan resmi açıklama da ödememiz istenen yarı özel devlet yurdunun ücreti 210 lira olup depozito 350 liradır. Şuan içerisinde devletten aldığımız burs ise 330 liradır. Bizlerin sadece 330 lira bursla hem yurt ücretini karşılayıp hem de okul masraflarımıza müdahil olmamız imkansızdır. KYK nın resmi sitesinde ki açıklamaya göre devlet yurtlarının ücreti 120 lira yarı özel yurtlarının ücreti ise 180 lirayı geçmediğini belirtir. Bu durumda şuan bizden istenen ücret kafalarda soru işareti bırakıyor. Bizler bu istenen ücreti karşılayamayız. Gereken mercilerin söz konusu durumun ciddiyetinin farkına varmasını istiyoruz."
Işık, bu istenen ücreti karşılayamayacaklarını bu nedenle ilgilerin gerekeni yapmalarını istediklerini sözlerine ekledi.
Açıklamanın ardından öğrenciler dağıldı.
Kaynak: AA