‘silikonlarım Patladı’ Cümlesi Tarihe Karıştı

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Sivri, kadınlar için yeterince büyük ve diri göğüslerin kişide özgüveni arttırıp kıyafet seçiminde büyük özgürlük oluşturduğunu belirtti.

‘silikonlarım Patladı’ Cümlesi Tarihe Karıştı

Op. Dr. Ayşegül Sivri, göğüs büyütme operasyonları hakkında bilgi vererek, şöyle konuştu:
“Kadınların çoğu ideal ölçülere sahip değildir ve göğüslerinin büyük, küçük ya da sarkık olmasından şikayet ederler. Özellikle küçük göğüslü kadınlar ya da hiç göğsü olmayanlar herhalde bu grupta kendilerini en yetersiz ve en mutsuz hissedenlerdir. Ayrıca ameliyattan sonra en çok fayda görenlerde tabii ki onlardır. Göğüs tarih boyunca kadınlık simgesi olarak görüldüğü için küçük göğüslü kadınlarda bilinçaltındaki meme algısı ciddi zarar görür. Bu durum psikolojiyi ve sosyal hayatı olumsuz yönde etkiler. En nemlisi de beğenilmeme korkusu ve buna bağlı olarak kurulan sağlıksız ilişkiler, sonucunda ise farkında olmadan evlilikler erteleniyor. Ülkemizde de göğüs büyütme ameliyatı en sık yapılan operasyonlardandır ve her geçen günde meme büyütme ameliyatı isteyen hasta sayısı giderek artmaktadır.”
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Sivri, göğüs büyütmek için günümüzde halen en geçerli yöntemin silikon protez ile yapılan meme büyütme ameliyatı olduğunu ifade ederek, “Kullanılan protezler Amerikan Sağlık Bakanlığı onaylı, ömür boyu garantili, değiştirilmesi gerekmeyen özelliktedir. Beşinci jenerasyon diye adlandırılan günümüzde kullandığımız silikon protezler içlerinde akıllı jel dediğimiz hafızalı bir jel ihtiva etmektedir. Silikon es kaza patlasa, kesilse ya da delinse dahi içeriği dışarıya akmamaktadır. Bu durum oldukça avantajlıdır. Göğüs protezi taktırmış kişiler hamile kalabilir, süt verebilir ayrıca sağlığa zararlı hiçbir yan etkisi de saptanmamıştır. En büyük avantajı istenilen boyut ve formda memeler büyütülebilir, elde edilen sonuç ise kalıcıdır.” dedi.

Op. Dr. Ayşegül Sivri, ideal meme boyutunun kişiye özel bir kavram olduğunu kaydederek, “Kişinin kilo, boy, omuz ve kalça genişliği ile ilgili bir ölçüdür. Kişinin kendi görüşleri de ideal meme boyutuna karar vermede önemlidir. En iyi sonuç kişiye özel planlama ile elde edilir. Göğüs büyütme ameliyatı olacak kişiyi iyi dinlemek, anlamak, kişi ile beraber karar vermek en doğru sonuç için mutlak yoldur. Göğüslerin güzelliği kavramının cevabı sizde gizlidir” diye konuştu.

Kaynak: İHA