Sakın çocuğunuzun fotoğrafını paylaşmayın!

TGRT HABER ekranlarında Ercan Gürses’in hazırlayıp sunduğu Ercan Gürses İle Hafta Sonu programının bu haftaki konuğu İletişim Uzmanı Nurhan Demirel’di. Demirel ile sosyal medyadaki romantizm ve soysal medya kullanımındaki tehlikeli durumlar masaya yatırıldı.

Sakın çocuğunuzun fotoğrafını paylaşmayın!
Türkiye'nin en büyük problemleri arasında pedofili (çocuklara ilgi duyan bir hastalık) ve çocuk gelinler olduğunu söyleyen İletişim Uzmanı Nurhan Demirel sosyal medyada çocukların fotoğraflarının paylaşılmaması gerektiğini söyledi.

ÇOCUKLARIN FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞMAYIN


Pedofili hastalığının medyada sıkça yer aldığı bir dönemde çocukların yarı çıplak fotoğraflarının paylaşılmasının tehlikeli olduğunu belirten Demirel çocuklarla ilgili her şeyin anlık olarak paylaşılmasının çok sakıncalı olduğunu adeta adres verildiğini bunun çok ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

“Okudukları okullarda check-in yapılıyor, oynadıkları parkta chech-in yapılıyor, çocukların bütün fotoğrafları konup çocuklar tanıtılıyor” diyen Demirel daha sonra çocukların başına kötü bir şey geldiğinde ebeveynlerin üzülüp başlarına nasıl böyle bir şey geldiğini anlayamadıklarını söyledi.

Pedofili hastası kişilerin genellikle aileye yakın kişilerden çıktığının altını çizen Demirel sosyal medya kullanımı konusunda ebeveynlere şu uyarıda bulundu: Müstehcen içerikli sitelerin çoğu yasaklı ama Facebook'ta inanılmaz şekilde müstehcen içerik var. Facebook'ta tanımadıkları birisi onlara mesaj atsa, onların görüntülerini alsa daha sonra çocuklar bununla tehdit edilse çocuklar ne yapacaklar. Çocuklar sadece Facebook'ta değiller. Oyun oynuyorlar orada eş zamanlı olarak sohbet ediyorlar. Web sitelerin sağında solunda uygunsuz reklâmlar olabiliyor.

PEDOFİLİ NEDİR

Pedofili ya da sübyancılık, yetişkin bir kimsenin ergenlik öncesi çocukları veya ergenliğe yeni girmişleri cinsel açıdan çekici bulması ve cinsel eğiliminin çocuklara yönelik olmasına neden olan psikoseksüel rahatsızlık.Bu durumdan muzdarip kişilere pedofil ya da sübyancı denir.