Milas'ta Soğuk Hava Kestanecilere Yaradı

Milas’ta havaların soğumasıyla birlikte kestane satışlarında artış yaşandı.

Milas'ta Soğuk Hava Kestanecilere Yaradı
Büyüklüğüne ve kabuk kalınlığına göre fiyatı değişen kestanenin kilosu 8 ile 15 lira arasında satışa sunuluyor.
Son günlerde havaların soğuması kestane satıcıları harekete geçirdi. İlçede köşe başlarında seyyar tezgâhlarını açan kestaneciler, satışlardan oldukça memnun olduklarını söyledi.

Soğuk havanın kestane satışlarını arttırdığını kaydeden satıcılar; kestane fiyatlarının 8 lira ile 15 lira arasında seyrettiğini belirtti.

Uzun süredir kestane sattığını ifade eden Mustafa Baş, piyasadaki hareketlenme nedeniyle bazen ürün bulmakta zorluk yaşadıklarını belirterek; “Vatandaşların ilgisinden oldukça memnunuz. İşlerimiz hava şartlarıyla birlikte artmaya başladı.

Umarız işlerimiz daha da iyi olur. Her bütçeye uygun kestaneyi tezgâhımızda yer vermeye çalışıyoruz. Küçük ve kalın kabuklu kestaneleri 8 ile 12 lira civarında satışa sunuyoruz. Boyutu büyük ince kabuk dediğimiz kestaneleri de 13-15 liraya satıyoruz. Şuan en ucuz kestane Selimiye Mahallesi’nden gelen kestaneler” dedi.

Kestaneyi kış mevsiminin vazgeçilmezi olarak nitelendiren Baş, kestanenin sağlıklı bir ürün olduğuna dikkat çekerek, vatandaşları kestane tüketmeye davet etti.

TOST MAKİNESİNDE KESTANE KEYFİ
Bütçesine uygun kestaneyi alan vatandaşlar, kış aylarını şenlendiren kestaneyi daha çok soba üzerinde pişiriyor. Sobası olmayanlar ise tost makinesini kestane pişirmek için kullanıyor. Haşlaması da yapılabilen kestaneyi genelde pişirerek tüketen vatandaşlar, kestanenin sağlığa faydalı bir ürün olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti; “Çok sayıda vitamin ve minerali bünyesinde bulunduran kestane aynı zamanda insanı tok tutuyor. Sindirim rahatsızlığına iyi geliyor. İshale de çok iyi geldiği söyleniyor.”
Kaynak: İHA