Konyaaltı Belediyesi’nden Yılın İlk Konseri

Konyaaltı Belediyesi, yılın ilk konseri olan “Türk Müziği Enstrümantal Nağmeleri” ile bölge sakinlerine muhteşem bir gece yaşattı.

Konyaaltı Belediyesi’nden Yılın İlk Konseri

Konyaaltı Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen yeni yıl konseri ile Türk müziği nağmeleri Antalya’da yeniden hayat buldu. Kültür ve sanat etkinlikleriyle ilçede bir çok konsere ev sahipliği yapan Konyaaltı Belediyesi, yılın ilk konseri olan “Türk Müziği Enstrümantal Nağmeleri” ile vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Kanunda Tahir Aydoğdu, neyde Bilgin Canaz ve tablada Serhan Baki’nin yer aldığı “Etkileşimler Trio” grubu, Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonu’nda unutulmaz bir konsere imza attı. Alkışlar eşliğinde başlayan konser Tahir Aydoğdu'nun kanunla seslendirdiği Mesut Cemil Bey'in Nihavent Saz Semaisi ve Bilgin Canaz'ın ney ile çaldığı Astor Piazzola'nın Oblivion adlı eseriyle devam etti.

Sanatçıların ilk eserleri solo olarak seslendirmesinin ardından Albinoni'nin Adagiosu, Tahir Aydoğdu'nun Hasreti ve Piazzolo'nun Liber Tangosu ile devam eden dinletide izleyenlerin coşkusu Erol Sayan'ın Rast eseri Hatıra'ya bir ağızdan eşlik etmeleriyle doruğa çıktı.

Konyaaltı Belediyesi, 17 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan yılın ikinci konseri için hazırlıklarını tamamladı. Konyaaltı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, “Türkü Türkü Türkiyem” konseri ile Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonu’nda sahne alacak.
Kaynak: İHA