Bolu'da Kar Yağışı, Ağaçların Yola Devrilmesine Neden Oluyor

Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, Kartalkaya, Abant, Gölcük ile Kıbrıscık ve Seben yol güzergahlarını kullananların yoğun kar yağışı nedeniyle devrilen çam ağaçlarına dikkat etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle devrilen ağaçların zaman zaman ulaşımı aksattığını söyledi.

Ağaçların devrilmesinin son derece tehlikeli olduğuna dikkati çeken Şahin, "Kartalkaya, Abant, Gölcük ile Kıbrıscık ve Seben yol güzergahlarını kullanan vatandaşlar, yoğun kar yağışı nedeniyle devrilen çam ağaçlarına dikkat etmeli" dedi.

Şahin, devrilen ve kırılan ağaçlarla ilgili Aladağ Orman İşletme Müdürlüğünce 5 ekip oluşturulduğunu kaydederek, "Bir ekip 4 kişiden oluşuyor. Bu ekipler kırılan, devrilen, yola dökülen ağaçları kesmek, toplamak ve değerlendirmek üzere çalışmalarını hızlı şekilde sürdürüyor. Şartlar iyileştikçe kesilen ağaçlar orman idaresine ait depolara nakledilecek" şeklinde konuştu.

Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:
"Devrilen ağaçların bu yollarda seyahat edenler için büyük risk oluşturduğu ortada. Bunun için bahse konu yollarda bulunan insanların son derece dikkatli olmaları gerekiyor. Dikkatli olmak da her zaman çözüm değil. Yol üzerinde seyir halindeki aracın üzerine ağacın ne zaman ve ne şekilde düşeceği belli değil. Düşme pozisyonundaki ağaçları yolun, seyahat edenlerin emniyeti ve güvenliği açısından kesip alma çalışmalarımız devam ediyor."
Kaynak: AA