Derdi Kendinden Büyük

Konya'da 12 yaşındaki Mustafa Aşçı, idrarını tam yapamamaya bağlı böbrek yetmezliği çektiği için haftanın üç günü dörder saat diyalize bağlanarak yaşama tutunuyor.

Üç çocuklu Emine (32) ile İsmail Aşçı (32) çiftinin oğulları Mustafa'nın 4 yaşındayken tam yapamadığı idrarının bir kısmının böbreklere gittiği belirlendi.
O günden sonra zorlu bir tedavi sürecine başlayan Mustafa, yaşantısının büyük bölümünü hastanede geçiriyor.
Bağışıklık sistemi zayıf olduğundan hemen hastalanan, bu nedenle ailesi tarafından çok fazla dışarıya çıkarılmayan çocuğun 8 ay önce her iki böbreğinin de artık çalışmadığı belirlendi.
Necmettin Erbakan Üniversitesinde haftanın üç günü dörder saat diyalize bağlanan Mustafa, çevresinde Galatasaray fanatikliğiyle tanınıyor. Galatasaray ile sevinen ve üzülen Mustafa Aşçı, Konya'da oynanan ve Galatasaray-Torku Konyaspor maçına da rahatsızlığından dolayı gidememenin hüznünü yaşadı.
- Hiç koşup oynayamadı
Mustafa Aşçı, AA muhabirine, zor günler geçirdiğini ancak ailesinin desteğiyle bu durumu atlatmaya çalıştığını söyledi.

Rahatsızlığından dolayı sürekli hastanede bulunmak zorunda kaldığını belirten Aşçı, artık hastaneye gelmek istemediğini dile getirdi.
Diyalize bağlandıktan sonra çok üzüldüğünü ifade eden Aşçı, "Bugüne kadar hiç koşup oynayamadım. En büyük isteğim sağlığıma kavuşup koşup oynamak ve fanatiği olduğum Galatasaray'ın maçını tribünden izlemek" dedi.

Anne Emine Aşçı ise oğlunun durumuna çok üzüldüklerini ancak ellerinden bir şey gelmediğini kaydetti.

Oğlunun idrarını idrar torbasına yaptığını, bu nedenle utandığını vurgulayan Aşçı, "Çok arkadaşı yok. Evde sıkılıyor. Dışarıya zaten çıkartamıyoruz çünkü hemen hastalanıyor. Neredeyse tek hobisi Galatasaray. Galatasaray maçını izlemekten zevk alıyor" diye konuştu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Hastanesi yetkilileri ise çocuğun nerolojik mesane rahatsızlığının tedavisinin ardından böbrek naklinin gerçekleştirilebileceğini bildirdi.
Kaynak: AA