Başkan Tutal Gazetecilerle Yemekte Buluştu

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla verdiği yemekte, gazetecilerle bir araya geldi.

Başkan Tutal Gazetecilerle Yemekte Buluştu

Bir dinlenme tesislerindeki yemeğe, Kaymakam Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Oyanık, Emniyet Müdürü Ali Gürbunar, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Çalık, STK Başkanları, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, belediye meclis üyeleri, yerel gazetelerin çalışanları, ulusal ajansların ve ilçede yayın yapan yerel radyo temsilcileri katıldı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü geleneksel olarak kutladıklarını ifade eden Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam, basın mensuplarının görevlerini çok zor şartlar altında yerine getirdiklerini ellerinden alınan haklarını yeniden verilmesinin doğru olacağını kaydetti.

Basının demokrasilerde önemli bir organ olduğunu ifade Sağlam, “İşimizi önemsiyoruz. Zorluklarla arkadaşlarımız görevlerini en iyi şekilde devam ediyorlar. Konya ilçeleri içerisinde en fazla haberleri gönderiyoruz, öndeyiz. Ajanslara arkadaşlar haberlerini gönderiyorlar” dedi.

Demokratik bir ülkenin gelişmesi, aynı zamanda şeffaf olması için basının önemli olduğunu ifade eden belediye Başkanı Mehmet Tutal ise, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüzde beraber olmak, birlikte kutlamak istedik. Basın gerçekte bir ülkenin gözü, kulağı her şeyi. Özellikle bu çağda iletişim, iletişim çağını artık zirveye ulaştığı bu dönemlerde basının üçüncü güç veya beşinci güç sıralamaları yapılıyordu. Ama artık basının birinci güç olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir ülkede birlik, beraberliğin, kardeşliğin, nizamın oluşması için başta basının o toplumun farklı düşünce tarzlarını birlik, beraberlik ve kardeşliğe davet etmesi gerekir. Kendi ilçemizde ben 9 aylık dönemde basın mensuplarımıza müteşekkirim” diye konuştu.

Her hangi bir dışlamaya, herhangi bir ayrımcılığa yer vermeden Seydişehir’deki hadiseleri objektif bir şekilde yayınlandığını belirten Başkan Tutal, “Bundan sonraki zaman diliminde bizim görmediğimiz konularda gözümüz, duyamadığımız konularda kulağımız olmanızı arzu ediyoruz. Görüş ve düşünceleriniz bizim için önemli. Gücümüz nispetinde basın mensuplarına yerel gazetelerimize yardımcı olacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmalarını ardından sona eren programda Başkan Tutal, basın mensuplarına günü anısına hediye verdi.
Kaynak: İHA