Söğüt'teki Seralarda Meydana Gelen Çökme

Sebze üretiminden dolayı "Marmara'nın küçük Antalya'sı" olarak bilinen Söğüt ve İnhisar ilçesine bağlı köylerde, etkili olan kar yağışı nedeniyle çökmenin meydana geldiği seralarda hasar tespit çalışmalarının devam ediyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Çaltı Köyü Muhtarı Osman Akçe ve heyeti kabulünde, meydana gelen afet sonrası "Afet ihbar formu" düzenleyerek, bakanlığa bildirdiklerini ve Vali Ahmet Hamdi Nayir ile bölgede incelemede bulunduklarını söyledi.

Müdürlüğün sağlıklı şekilde hasar tespitini yaparak bakanlığa bildirmek olduğunu anlatan Yıldız, şöyle konuştu:
"Afet 2014 yılı içinde yer aldığından çiftçilerimizi 2014 yılı Bakanlar Kurulu kararı borç ertelemeden faydalandırmak istedik. Neler yapılabileceği konusunda Bilecik Milletvekilimiz Fahrettin Poyraz'la görüştük. Çiftçilerimize borç erteleme veya sıfır faizli 5 yıl geri ödemeli kredi kullandırılması yönünde fikirler ürettik. Burada üretilen marul, tere, roka, yeşil soğan ürünlerinin pazar bulduğu İstanbul, Eskişehir ve Ankara gibi büyükşehirleri de etkileyecektir. Bir konuda çöken sadece siz değil zincirin içinde olan üretici, tüketici, esnaf herkes bu afetten nasibini aldı."
Kaynak: AA