Akut'un Düzenlediği '1'inci İnönü Zaferi Anma Yürüyüşü' Yarın Gerçekleşiyor

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından her yıl düzenlenen “1’nci İnönü Zaferi Anma Etkinliği Yürüyüşü” 11 Ocak Pazar günü Bozüyük Ekibinin öncülüğü ile gerçekleşecek.

Akut'un Düzenlediği '1'inci  İnönü Zaferi Anma Yürüyüşü' Yarın Gerçekleşiyor

AKUT Eskişehir Ekip Lideri Mete Kızıl, yaptığı açıklamada, farklı bölgelerden gelerek etkinliğe katılan ekiplerin sayısının gün geçtikçe arttığını belirtti.

Organizasyonun AKUT Bozüyük Ekibi öncülüğünde gerçekleşeceğini belirten Mete Kızıl; “Bu yıl 93’üncü yıl dönümünü kutlayacağımız etkinlikte AKUT Bozüyük Ekibi öncülüğünde organizasyon gerçekleştirilmektedir. Farklı bölgelerden gelen AKUT ekiplerinin ve doğa sporları kulüplerinin de destekleri ile her yıl katılım artmaktadır. Tarihine sahip çıkmak isteyen tüm vatandaşlarımız davetlidir. Anma etkinliği programımız 11 Ocak 2015 tarihinde sabah saat 9.00’da Tepebaşı Belediyesi’nin yanında bulunan, AKUT Eskişehir operasyon merkezinden, sivil toplum kuruluşları araçlarının toplanmasıyla başlayacaktır. Bozüyük Nanedere yolundan 8 kilometrelik yürüyüş ile Metristepe anıtına varılacaktır. İstiklal Marşı, saygı duruşunun ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla son bulacaktır. Hava şartlarının sert olduğu Metristepe anıtında gelecek vatandaşlarımızın, uygun giysileri seçmeleri önemlidir. Alanda katılımcılara kumanya ve sıcak içecek ikram edilecektir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA