Sıvı Yüz Germe İle 10 Yaş Gençleşin

Dermatoloji Uzmanı Dr. Elif Ebru Güner, Amerika ve Avrupa’da kullanılan popüler estetik tekniklerinden ameliyatsız sıvı yüz germe operasyonunun son yıllarda Türk dermatologlar tarafından da tercih edilmeye başlandığını söyledi.

Sıvı Yüz Germe İle 10 Yaş Gençleşin

Clinimed Dermatoloji Kliniği Uzmanı Dr. Elif Ebru Güner, ameliyatsız sıvı yüz germe tekniğinin kişiyi 10 yaş gençleştirdiğini ifade etti.

Yüzün anatomisinde bozulmalar yaşandıktan sonra, üçgen görüntünün tekrar kazanılabilmesi için bu tekniği uyguladıklarını belirten Güner, “İnsanlar gençken yüzleri; tabanı yukarıda, tepesi aşağıda üçgen görünümündedir. Fakat yaşlandıkça, yer çekimine ve bazı kayıplara bağlı olarak elastikiyet kaybı yaşanır. Aynı zamanda yağ dokusunun azalmasına bağlı olarak bu üçgen hat, aşağıya doğru bozulmaya başlar” dedi.

Ameliyatsız sıvı yüz germe tekniği ile 10 yaş genç görünüm kazanılabileceğini söyleyen Dr. Elif Ebru Güner, “Bu tekniği uyguladığımız hastalarda, 7 ila 10 yaş arasında gençleşme gözleniyor ve ışıl ışıl bir görüntü kazanıyorlar. Tekrar ihtiyaç duyulması durumunda işlem yenilenebiliyor. Eksik materyalleri özellikle elmacık kemikleri hattına ve şakak bölgelerinin kenarına çatılayarak işleme başlıyoruz. Bu materyaller ortalama 18 ay kadar kalabiliyor” şeklinde konuştu.

Ameliyatsız sıvı yüz gerdirme tekniğine erkeklerin de yoğun ilgi gösterdiğini belirten Güner, “Ameliyatsız sıvı yüz gerdirme tekniği, genelde 30’lu yaşlardan itibaren hem kadın hem de erkeklerin başvurduğu bir uygulama. Özellikle son zamanlarda erkek hastalarımızın sayısı arttı. İleri yaş grubuna da uyguluyoruz ancak o işlemler kendini fazla belli etmeyebilir” ifadelerini kullandı.

Bu tarz uygulamalarda yaşın önemli bir etken olduğunu belirten Güner, çok küçük yaşta her uygulamanın yapılmasının doğru olmadığını söyledi.

20’li yaşlarda kozmetik uygulamaların aşırı derecede yapılmasının doğru bir metot olmadığını belirten Güner, hastalarını bu tarz uygulamalardan uzaklaştırdığını vurguladı.
Kaynak: İHA