Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, İstanbul'da

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2014'ün son saatlerinde Bakırköy 112 Acil Komuta Merkezi ile Haseki Hastanesi Acil Servisi'ni ziyaret etti.

İlk olarak Bakırköy'deki 112 Acil Komuta Merkezi'ne gelen Müezzinoğlu, buradaki çalışanlara hediye verdi. Müezzinoğlu, 112 Acil'in sağlık alanında en iyi hizmetin verildiği bölümlerden biri olduğunu belirterek, dünyada örnek olacak acil sağlık hizmet ekibine sahip olduklarını söyledi.

Komuta merkezini "arı kovanı"na benzeten Müezzinoğlu, "Son derece başarılı bir hizmet veriyoruz. İstanbul gibi bir yerde acil hastalara ortalama 7-8 dakikada ulaşabilmek, gerçekten önemli bir başarı" diye konuştu.

Müezzinoğlu, asılsız çağrıların önemli bir sorun olduğunu aktararak, şöyle devam etti:
"Yaklaşık 10 çağrıdan 7'si asılsız, bunların bir kısmı da sapıklık düzeyinde olunca gerçekten ekibi hem yoruyor hem de ekibin dinamiklerine zafiyet getiriyor. Bunların bir cezai müeyyidesi olmalı. Çünkü 122 çağrılar ücretsiz. Arayanlara 5 dakika sonra yeni bir hat veriliyor, günde beşer dakikalık aramalarla 12 kez arama hakları oluyor. Bunlar esasında sisteme kötülük ediyor. Acil müdahale bekleyen hastalarımızın haklarına müdahale ediyorlar. Bir gün aynı çağrıya kendileri de muhtaç olabilir."
Müezzinoğlu, ziyareti esnasında gelen uyuşturucu madde çağrıları için "Uyuşturucu konusunda temmuz ayından beri çalışmamız var. Kasım sonunda uyuşturucu şurasını da yaptık. En güçlü dinamiklerimiz, önleyici ve koruyucu tedbirleri etkin hale getirmek. Narkotimler aktif olarak devreye girdi. Yılbaşından itibaren 'Alo uyuşturucuyla mücadele ve destek hattı'nı geniş bir şekilde devreye sokacağız" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, daha sonra Haseki Hastanesi Acil Servisi'ne gelerek, Gülsüm Sarayoğlu ve diğer hastaları ziyaret etti, son durumları hakkında bilgi aldı.
Kaynak: AA