Mekke’nin Fethi Dualarla Kutlandı

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Mekke’nin fethinin bin 384’ü yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Mekke’nin Fethi Dualarla Kutlandı

Türkiye’nin 81 kentinde yaklaşık 650 noktada düzenlenen coşkulu programlarla kutlanan Mekke’nin Fethi etkinliği Mustafakemalpaşa’da da büyük ilgi gördü. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Mustafakemalpaşa Temsilciliği’nin organizasyonuyla Belediye Düğün Salonu’nda yapılan fetih gecesine, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeşil Cami İmam Hatibi Mehmet Dede’nin Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecenin açılış konuşmasını yapan AGD Mustafakemalpaşa Temsilcisi Ümit Aydın, yardımlaşmayı ve paylaşmayı karakter edinip, her şart altında adaleti gözeten bir neslin inşası için çalıştıklarını söyledi.

Aydın, "Mekke, şehirlerin annesidir. Bu kutlu şehre sahip çıkacağız. İslam coğrafyasına karşı yüzyılladır süren saldırıları ancak birlikte olarak, İslam ruhunu ortaya koyarak yenebiliriz. Kalplerimizde merhamete yer verdiğimiz sürece en büyük fethi gerçekleştirmiş oluruz” dedi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Bursa Vaizi Mehmet Döner ise, Mekke’nin fethinin kanla değil, gönüllere girilerek gerçekleştiğine dikkat çekerek, "Peygamberimiz, Mekke’nin fethi ile Kabe’nin tevhit elbisesine büründüğünü söylemiştir. O zaman asıl olan birliktir. Peygamberimiz hiçbir zaman intikam peşinde koşmamış, her zaman affedici olmuş ve bunu öğütlemiştir. Bugünün fetih anlayışı ise haramdan yüz çevirmek ve Peygamber sevgisini yüreklere taşımaktır” diye konuştu.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise, "Müslümanlar fethin gayesinin ganimet elde etmek değil, yürekleri kazanmak olduğunu bilirler. Bu kutlu fethin ardından ortaya konulan inanç bize örnek olmalıdır” şeklinde konuştu.

Gece de tekvando gösterisi sunulurken, İHH’nın yetim projesi de tanıtıldı.
Kaynak: İHA