Eyüp’te Çöken İstinat Duvarı 2 Apartmana Zarar Verdi

Eyüp’te iki bina arasında bulunan istinat duvarı, aşırı yağıştan dolayı kayan toprak nedeniyle çöktü.

Olayda yaralanan olmazken iki apartman boşaltıldı.

Olay, Eyüp Sakarya Mahallesi Karakol Üstü Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, son günlerde etkili olan kar ve yağmur yağıştan Karakol Üstü Sokak üzerinde bulunan 11 ve 13 numaralı apartmanların arka cephesinde bulunan istinat duvarı kayan toprak nedeniyle çöktü. Çöken istinat duvarı apartmanların arka cephesine çökerken kimi dairelerin camını patlattı. İki dairenin duvarlarında hasar meydana gelirken bir dairenin camları kırılarak odaya toprak dolduğu görüldü.

İstinat duvarının çökmesi sonucunda dairesinde maddi hasar meydana gelen Vedat Günay, “Ufak tefek göçükler meydana geliyordu. Bundan bir hafta önce parçalar düşmeye başladı.

Biz belediyeyi aradık. Bizlere mühendisler odasından yetkililerin gelip inceleyeceğini söylediler. Onların kararına göre hareket edeceğini söylediler. Bu duvar çöküp millet öldükten sonra yapılsa ne olur yapılmasa ne olur. Oğlumun yatak odasındaki demir korkuluklar kırılmış. Üst kattaki komşumun duvarında çatlaklar var. Camlar kırılmış. Topraklar içeri dolmuş” şeklinde konuştu

Apartman sakinleri yetkililerden yardım isteyerek yaşanan olayla ilgili ilgilenmeleri istedi.
Kaynak: İHA