Baronların 30 kişilik infaz listesi!

İstanbul’daki kanlı hesaplaşmanın ardından Hollanda savcıları dehşete düşüren bir bilgiyle İstanbul'a geldi: Baronların ellerinde 30 kişilik ölüm listesi var!

Baronların 30 kişilik infaz listesi!
Baronların 30 kişilik infaz listesi!
Hollanda’da kırmızı alarma yol açan ilk cinayet eylül ayında bir Porsche'un Büyükçekmece’de taranmasıyla başladı. Hedef uyuşturucu itirafçısı Naci Şerifi Zindaşti’ydi. Ancak araçta 19 yaşındaki kızı Arzu ve yeğeni Devrim Öztunç öldürüldü. Bu cinayetin arkasında tonlarca uyuşturucunun yakalanması yatıyordu. Hollanda’daki mafya kendilerini satan muhbirlerin peşine düştü. Cinayetin ardından Hollandalı bir heyet soruşturma yapan savcılarla görüşmek için İstanbul’a geldi. Hollandalı savcılar, “Mafyada 30 kişilik bir ölüm listesi var. Bunlar tek tek infaz edilmeye başlandı. Listenin başında muhbirler var” dedi. Şimdi savcılık Ali Ekber Akgün ile Vedat Şahin cinayeti arasındaki bağlantıları araştırıyor.

Hollanda ile işbirliği yapılacak

Saldırıya uğrayan bu isimlerin tek ortak noktası “Hollanda” bağlantıları olması. Listenin kim tarafından hazırlandığı araştırılırken cinayetleri araştıran emniyet ve savcılığın Hollanda’daki cinayetleri araştıran birimlerle irtibata geçmeye hazırlandığı iddia edildi.

Eşzamanlı kanlı hesaplaşma

24 Aralık'ta Hollanda’da uyuşturucu ve cinayet suçlarına karıştığı ileri sürülen Ali Ekber Akgün Sarıyer’de lüks marka aracının içinde öldürüldü. Aynı günün gecesi yeraltı dünyasının tanınmış isimlerinden Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin ve koruması Ferdi Polat Nişantaşı’nda uzun namlulu silahlarla öldürüldü.