Milas'ta Gönüllü Hayvanseverlerin Barınak Mücadelesi

Milas Belediyesinin bağlı Güllük Hayvan Barınağı, hayvansever gönüllülerin çabalarıyla hizmet vermeye çalışıyor.

Milas'ta Gönüllü Hayvanseverlerin Barınak Mücadelesi

Milas’a bağlı Güllük Mahallesi’ndeki hayvanseverler, eşine az rastlanır bir mücadele veriyor. Büyükşehir yasasının ardından sorumluluğu Milas Belediyesine geçen Güllük Hayvan Barınağı, aylardır bu hayvansever gönüllülerin çabaları sonucu hizmet veriyor. Düzenledikleri yardım kampanyaları ve kermeslerle barınağın ihtiyaçlarını gidermeye çalışan gönüllüler, son zamanlarda Milas Belediyesini oldukça sert bir şekilde eleştiriyorlar.

Belediyenin sorunluluğu altındaki barınağa hiçbir şekilde sahip çıkmadığını iddia eden hayvanseverler; “Barınakta kalan hayvanlara hiçbir şekilde sahip çıkılmıyor. Barınağın mama ve veteriner hizmeti gibi temel ihtiyaçlarıyla ilgilenilmiyor. Bizler organize ettiğimiz kermeslerle ve kampanyalarla bu ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz. Sokaktaki başı boş hayvanları alıp, onların aşılarını ve gerekli bakımlarını yapıp alındıkları ortama koyuverilmesi gibi bir görevi olan bu barınak, kaynak ayrılmadığı için işlevini yerine getiremiyor. Bizler bu işlevleri gönüllülük esasıyla yerine getirmeye çalışıyoruz ancak Milas Belediyesi de bu konuda üzerine düşeni artık yapmalı!” diyerek sitem ediyor.

“YANGIN ÇIKTI SAHİP ÇIKAN OLMADI”
Yaz sezonunda barınakta yangın çıktığını ve orada büyük çoğunlukla yine gönüllülerin koşturduğunu söyleyen hayvanseverler, ortaya çıkan tablonun çok üzücü olduğuna dikkat çekerek belediye yetkililerini göreve davet ediyor.

Gönüllüler son olarak geçtiğimiz pazar günü Güllük Aile Çay Bahçesi’nde yine barınak yararına bir kermes düzenledi.

Sosyal medya üzerinden ulaştıkları hayvanseverlerden destek alan Güllük’teki hayvan barınağı gönüllüleri, kermeste bin bir çeşit ürünü hayvanlar yararına satışa sundu. Daha önce düzenledikleri kermesten elde edilen gelir ile barınağa ameliyat masası ve ameliyat malzemeleri alan gönüllüler bu kermesten elde edilecek geliri yine barınağın eksiklerini gidermek için kullanacak.

İstanbul ve Bodrum’daki hayvanseverlerden büyük destek alan kermese, ses sanatçısı Selen Servi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hanımların el emeği göz nuru el işlerinden boyalı cam şişe ve taşlar kermesin ilgi gören ürünler arasında yer aldı. Kermesi organize eden hayvanseverler; kıyafet, hediyelik eşya, bileklik, kolye gibi takılar, antika değeri taşıyan ürünler, kitaplar hatta yiyecek içeceğin bile hayvanlar için satışa sunulduğu kermesin her ay düzenli olarak yapılmaya çalışılacağını belirtti.

Kaynak: İHA