Ege-koop’un 'Üniversite Yaşam Merkezi' 2 Yılda Tamamlandı

Ege-Koop, Türkiye’nin en büyük bahçeli konut projesi Villakent ile Türkiye’nin en hızlı büyüyen eğitim kurumu 5 bin öğrenci kapasiteli Gediz Üniversitesi’nin yanıbaşında inşa ettiği Keyifli Yaşam Evleri Projesi’ni söz verdiği gibi iki yılda tamamlayarak, ortaklarına hem büyük sevinç yaşattı hem de yeni nesil yaşamın tadını çıkarma fırsatı sundu.

2 yıl önce 1+1 dairelerin 79 bin, 2+1 dairelerin de 125 bin liradan alıcı bulduğunu belirten Aslan, “ Ortaklarımız işçiliğinden malzemesine kadar her aşaması birinci sınıf olan projemizde çifte kazanç mutluluğu yaşadı. İkinci etap için yoğun bir talep var, şimdi bunu değerlendiriyoruz” dedi.


Projenin temelini 2012 yılının Haziran ayında atan Ege-Koop, uygun fiyat seçeneklerinin yanı sıra otoparkı, yüzme havuzu, sosyal tesisleri, korunaklı bahçe duvarları, 24 saat güvenlik imkanının sunulduğu projeyi söz verdiği gibi sadece iki yılda tamamlayarak hem hak sahiplerini mağdur etmedi hem de İzmir’e çağdaş bir kent parçası daha kazandırdı.

YÜZDE 85 YEŞİL ALAN…
Proje alanının yüzde 85’e varan kısmını yeşil alana ayırmış olmalarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “Bu Ege-Koop’un doğaya, çevreye, yeşile verdiği önemin en somut göstergesidir. 1975 yılında kişi başına düşen yeşil alan 2.5 seviyelerindeyken bugünler de bu rakam 1.5 seviyelerine gerilemiştir. İnsan ve toplum sağlığı yönünden hayati öneme sahip bu konuya her projemizde büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Keyifli Yaşam Evleri bu açıdan da İzmir’in gözalıcı yaşam merkezlerinden biri olarak gösterilecek” dedi.

ÜNİVERSİTE YAŞAM MERKEZİ
Projenin aynı zamanda başta Gediz Üniversitesi olmak üzere bölgenin eğitim üssü haline dönüşmesinden dolayı bir üniversite yaşam merkezi olarak da öne çıktığını kaydeden Aslan, “ İki katlı 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşan evlerimiz, Gediz Üniversitesi Kampüsü’ne 5 dakika, Katip Çelebi Üniversitesi ile yine Ege Üniversitesi’nin Menemen’deki Yüksekokulu’na on beşer dakika mesafede. Buradan üniversite öğretim elemanları, veliler, öğrenciler, üniversite çalışanları ve isteyen tüm yurttaşlarımız yararlanabilir. Yine yatırım düşüncesindeki vatandaşlarımız için de oldukça ideal” dedi.

İKİNCİ ETAP İÇİN ACELE EDİN
Aslan, yoğun talep sonrasında ikinci etabı da değerlendirmeye aldıklarını da dile getirerek, “ Ege-Koop kefaletinde, piyasa şartlarının altında bir faiz oranıyla 10 yıla kadar kredi kullanımı imkanları mevcut. Kişi başına 90 metrekare yeşil alan düşüyor. İZBAN Ulukent İstasyonu’na mesafesi sadece 10 dakika. Yatırımcılar da, uygun fiyata ev sahibi olmak istiyorum diyenlerde acele etsin” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA