Bm'den 'Kaçakçıları Yargılayın' Çağrısı

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi Direktörü Yury Fedetov, son 18 ayda açık denizlerde 4 bin 200 kilogram uyuşturucu ele geçirildiğini ancak kaçakçıların uluslararası sularda yakalandığı için serbest bırakıldığını söyledi.

Fedetov, yaptığı açıklamada, açık denizlerde yakalanan kaçakçıların yargılanmasının yetersizliğinin büyük bir tehdit oluşturduğunu kaydetti.

Açık denizlerdeki dokunulmazlığın engellenmesi ve uyuşturucu kaçakçılarının yargılanmasını isteyen Fedetov, "Uyuşturucu kaçakçılığını önlemek istiyorsak kaçakçıların yargılanmasına ihtiyacımız var" dedi.

Son 18 ayda Birleşik Deniz Gücü tarafından Afrika, Ortadoğu ve Güney Asya kıyılarında 4 bin 200 kilogram uyuşturucu ele geçirildiğini kaydeden Fedetov, "Fakat kaçakçılar uluslararası sularda yakalandığı için serbest bırakıldı. Açık denizlerde dokunulmazlık kültürüne bir son verilmeli" ifadesini kullandı.
Fedetov, Deniz Suçları Programı kapsamında Sri Lanka, Tanzanya ve Seyşeller arasında bilgi paylaşımı, ortak soruşturma ve hukuki süreçleri içeren bir program geliştirdiklerini de aktardı.
Kaynak: AA