Başöğretmenlik Unvanından Sonra Doçent Unvanını Aldı

1990 yılında Trabzon'un Of ilçesinde görev hayatına başlayan Ayfer Şahin, 5 yayın teşvik ödülü ile 'Türkçe Öğretimi' alanında doçent unvanını aldı.

Başöğretmenlik Unvanından Sonra Doçent Unvanını  Aldı

Şahin, "Doçent unvanı ile birlikte çalışmalarım öğrencilerimin ve toplumun faydasına daha da katkı sunarak devam edecek" dedi.

1990 yılında sınıf öğretmeni olarak Trabzon'un Of ilçesinde görev hayatına başlayan Ayfer Şahin doçent unvanını aldı.

Sırasıyla Akpınar Köşker Köyü’nde öğretmenlik, Akpınar Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulunda yöneticilik ve öğretmenlik yaptıktan sonra Kırşehir Merkez Öğretmen evi müdür yardımcılığı görevine getirildi.

2000 yılında müdürlük sınavını kazanarak Öğretmen Kılıçözlü İlköğretim Okuluna müdür olarak atandı. 2003 yılında Merkez Süleyman Türkmani İlköğretim Okulu müdürlüğü görevine getirildi.

Bu görevi yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye’nin sınıf öğretmenliği alanındaki ilk başöğretmeni olarak ödüllendirildi ve “Başöğretmen” unvanının sahibi oldu.

Öğretmenlik mesleğini yaparken öğrenimine de devam eden Şahin, 2001 yılında Selçuk üniversitesinde Yüksek lisans ve 2005 yılında da Gazi Üniversitesinde Doktora öğrenimini tamamladı. 2007 yılında Ahi Evran Üniversitesine Yardımcı Doçent olarak atandı.

Eylül 2014’de Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı’nda “Türkçe Öğretimi” alanında “doçent” unvanını alan Şahin‘in alanında yazılmış pek çok makalesi kitap bölümleri ve sunulmuş bildirileri ile mesleğindeki başarıları nedeniyle iki maaş ödülü, pek çok takdir ve teşekkür belgeleri sahibi oldu. Şahin’in yapmış olduğu uluslararası bilimsel çalışmaları ile ilgili de TÜBİTAK ve Ahi Evran Üniversitesi tarafından kendisine verilmiş 5 adet Yayın Teşvik Ödülleri bulunmakta.
Kaynak: İHA