'Ankara'nın suyu temiz'

Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü "Ankara'nın içme suyu temiz" dedi.

'Ankara'nın suyu temiz'
Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü 'Ankara'nın içme suyu temiz' dedi. CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray ve CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka Ankara'da şebeke suyu nedeniyle ishal vakalarının arttığını hatta kolera salgını olduğunu iddia etmişlerdi. CHP'li vekillerin iddialarına Sağlık Bakanlığı Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden geldi. Yayınlanan analiz sonuçları Ankara'nın suyunda hiçbir problem olmadığını ortaya koydu.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Hasan Irmak da konuyla ilgili Beyaz Haber'in sorularını yanıtladı.

Irmak, 'Son bir kaç haftadır Ankara'nın suyuyla ilgili spekülasyonlar basında yer alıyor. Biz normalde 370 kontrol numunesi alıyoruz. Ama bu haberler üzerine 108 numune daha aldık. Dolayısıyla son iki ay içerisinde 478 numune aldık ve bunları hepsi laboratuvarımızda analiz edildi. Halkımızın sağlığını tehdit edecek bir yükselme tespit edilmedi' dedi.

Bütün kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik analizleri yaptıklarını vurgulayan Hasan Irmak, 'Biz halkımızın sağlığı için sularımızı gün be gün analizler yaparak takip ediyoruz. Herhangi bir olumsuzluk olduğunda da bunu halkımıza ilk duyuracak biziz. Şu anda endişeye mahal bir durum yok' şeklinde konuştu.

Beyaz Haber halk sağlığı kurumunun raporlarını CHP'li vekillere de sormak istedi. Ancak Çıray ve Nazlıaka röportaj talebini kabul etmedi. BEYAZ GAZETE