Ereğli-istanbul Arası Deniz Uçağı Seferleri İçin Deneme Yapılacak

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Deniz Ticaret Odası (DTO) Şube Başkanı İrfan Erdem, İstanbul-Ereğli arasında deniz uçağı seferlerinin başlatılması için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ)Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Birdal ile görüştüklerini söyledi.

Ereğli-istanbul Arası Deniz Uçağı Seferleri İçin Deneme Yapılacak

Kdz. Ereğli DTO Şube Başkanı İrfan Erdem, resmi bir ziyaret sırasında DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Birdal ile Ereğli-İstanbul arası Deniz Uçağı seferleri yapılmasını görüştüğünü belirtti.

Yapılan görüşmenin ardından Seabird Airlines firması Genel Müdür vekili Anıl Öztekin’in Ereğli’ye gelerek limanda teknik incelemelerde bulunarak, Kaymakam İbrahim Çay ve Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal ile Ereğli-İstanbul deniz uçağı seferlerinin başlaması için görüş alışverişinde bulunduğunu anlatan Erdem ilk planda deneme uçuşları gerçekleştirileceğini ifade etti.

.

DTO Başkanı Erdem açıklamasında “Seabird Airlines firmasının Haliç-Ayvalık, Haliç-Kocaeli, Haliç-Alaçatı, Haliç-Bodrum ve Haliç-Bozcaada arasında devam eden uçuşları var. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Orhan Birdal ile görüşerek deniz uçağı seferlerinin Karadeniz bölgesinde de yapılabileceğini dile getirdim. Sayın Genel Müdür bu önerime olumla baktı ve yaptığımız çalışmalar neticesinde Seabird Airlines firması yetkilileri Karadeniz Ereğli'ye gelerek bir dizi inceleme ve görüşmelerde bulundular. Şu anda Ereğli-Haliç arasında deniz uçağı seferlerinin başlaması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda Ereğli Kaymakamımız Sayın İbrahim Çay ve Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Uysal da projeye destek veriyor. Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Ercan Candan'a da proje çalışmaları hakkında bilgi verdim. Sayın vekilimiz de projeyi destekliyor. Firma yetkilileri ile Liman Başkanlığı arasında yapılan görüşmeler neticesinde deneme uçuşu için de izin alındı. Önümüzdeki günlerde değerli basın mensuplarımızı da davet ederek deneme uçuşu yapacağız. Seferler başladığında Ereğli-İstanbul arasındaki uçuş süresi 45 dakika olacak. Ereğli bir ilk ile daha tanışacak. Amacımız yaşadığımız kente her anlamda katkı sağlamaktır. Yerel yönetim birlik, beraberlik ve diyalog içinde olduğu zaman üstesinden gelinemeyecek iş, çözülemeyecek sorun olmaz” dedi.

Erdem projeye katkı ve desteklerinden dolayı DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Birdal'a, Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli Belediye Başkanı Sayın Op. Dr. Hüseyin Uysal, Ereğli Liman Başkanvekili Tuncay Çelebi ve Seabird Airlines firması yöneticilerine teşekkür etti.
Kaynak: İHA